RUSKO PRVENSTVO

Lokomotiv poražen u gradskom derbiju

Subota, 09. ožujka 2013. 12:59 Napisao/la  SC

Dinamo (M) - Lokomotiv (M) 1:0 (Solovyjev 20'). Slaven Bilić porazom ušao u nastavak sezone

20 kolo Ruske Premier Lige

DINAMO MOSKVA - LOKOMOTIV MOSKVA 1:0

Stadion "Khimki Arena". Gledatelja: 20.000

Sudac: Sergej Morozov

Strijelac:1:0 Solovyev (20')

Žuti kartoni: Yusupov, Chicherin Dinamo Moskva), Ćorluka, Shiskin, Caicedo Corozo, Glushakov (Lokomotiv Moskva)

Crveni karton: Yusupov (Dinamo Moskva 68'-drugi žuti karton)

DINAMO MOSKVA: Shunin, Granat, Epureanu, Fernandez, Chicherin, Noboa Tello, Yusupov, Solovyev (56' Ignatovich), Dzsudzsak, Kokorin (90'+2 Davydov), Kuranyi (72' Kolodin).

LOKOMOTIV MOSKVA: Guillherme, Yanbayev, Durica, Durica, Shishkin, Tarasov (83' Pavlyuchenko), Glushakov, Torbinski (57' Samedov), Marques Bitencourt (79' Obinna), Caicedo Corozo, N Doye.

Lokomotiv Slavena Bilića porazom u gradskom derbiju od Dinama ušao je u nastavak ruske sezone. Kao i u prvom dijelu natjecanja Bilićevi izabranici dominirali su u posjedu lopte i stvorenim prilikama, ali do pobjede su došli njihovi protivnici. U utakmicu je bolje ušao Lokomotiv i već u 4. minuti imao dvije izgledne prigode za pogodak. Najprije je Fernandez blokirao pokušaj N Doyea, a odmah potom je Glushakov pucao pored gola. Na prvu prijetnju svojih ljubimaca domaći su navijači čekali sve do 16. minute, a onda se Durica ispriječio ispred Dzsudzsaka. N' Doye je pucao pored gola u 18. minuti, a dvije minute kasnije Dinamo je došao u vodstvo. Kokorin je dobro pucao Guillherme je odbio loptu na nju je natrčao Solovyev i pospremio ju u mrežu za 1:0. Odmah po primljenom pogotku pokušao je dobrim udarcem uzvratiti Torbinski, no mora se reći da je Lokomotiv imao i sreće kada je Kuranyi u 23. minuti pogodio stativu. U protunapadu Fernandez je blokirao pokušaj Caiceda Coroza i izbacio loptu u korner nakon kojega je Maeques Bitencourt pucao pored gola. Kuranyi i Kokorin u 30. i 31. minuti nisu bili dovoljno precizni, baš kao niti N Doye na drugoj strani dvije minute kasnije. Potom je u dva navrata opasno zaprijetio Dzsudzsak no oba ga je puta zaustavio Caicedo Corozo i ostalo je minimalnih 1:0. U 39 minuti Vedran Ćorluka koji je započeo susret i u 21 minuti zaradio žuti karton, uspješno zaustavlja nalet iskusnoga Kevina Kuranyija i ostaje 1:0. Marques Bitencourt u 41 je minuti pucao pored gola a samo minutu kasnije Kokorin je pogodio drugu stativu za Dinamo. Posljednju priliku u prvome dijelu imali su gosti no pokušaj Torbinskog blokirao je Fernandez.

U trećoj minuti nastavka zaprijetio je Kokorin no njegov je pokušaj otišao pored gola.U 50 minuti sjajno je zapucao Glushakov, no još je bolje intervenirao Shunin i spriječio izjednaćenje. Najraspoloženiji igrač Bilićeva sastava Glushakov i u 54. minuti odlično je gađao, no niti ovoga ne uspijeva matirati vratara Dinama. I u 61. minuti u glavnoj je ulozi Glushakov, ovoga puta izblokirao ga je Noboa Tello, a u istom napadu od Tarasova je brži Chicherin. U totalnoj ofenzivi Lokomotiva u 62. minuti još jednom Dinamovce spašava Noboa Tello ovoga puta ispred Yanbayeva. U 64. minuti domaćinima je zaprijetio Samedov, no njegove namjere osujetio je Fernandez.

Od 68. minute Dinamo je igrao sa igračem manje nakon isključenja Yusupova koji je zaradio drugi žuti karton poslije prekršaja na Tarasovu. Odmah po ostvarenju brojčane prednosti Marques Bitencourt puca pored gola, a u 71. minuti Tarasov sjajnim udarcem testira Shunina. Dvije minute kasnije Noboa Tello još je jednom uspješniji od Glushakova, a potom je u dva navrata u izglednim situacijama neprecizan Samedov. Prilično neprimjetni N Doye pucao je pored gola u 78 minuti a isto je učinio Caicedo Corozo dvije minute kasnije. U 88 minuti prigode za poravnanje propustili su Durica i Ndoye a u sudačkoj nadoknadi opasno su zaprijetili Samedov i Pavlyuchenko, ali se rezultat nije mijenjao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.