AZ svladao Ajax 3:2 u ponovo odigranoj utakmici 1/8 finala nizozemskog Kupa

Četvrtak, 19. siječnja 2012. 23:00 Napisao  Marko Babić

Pobjednički pogodak za AZ postigao je Elm u 55. minuti realiziravši jedanesterac. Prva utakmica prekinuta je kada je navijač napao vratara AZ-a Estebana Alvarada na što je ovaj odgovorio cipelarenjem. Glavni sudac isključio je vratara AZ-a u 36. minuti, a gostujući nogometaši u znak protesta napustili su travnjak

Nogometaši Az Alkmaara svladali su Ajax u reprizi osmine finala nizozemskog kupa nakon što je prva utakmica  u Amsterdam Areni prekinuta kada je navijač napao vratara AZ-a Estebana Alvarada na što je ovaj odgovorio cipelarenjem huligana kada ga je uspio srušiti na travnjak. Glavni sudac zbog tog čina  isključio je vratara AZ-a u 36. minuti, a gostujući nogometaši u znak protesta napustili su travnjak.

Nizozemski nogometni savez odlučio je da se utakmica odigra ponovo bez publike, a na kraju je odluka promijenjena i na tribinama susret je pratilo 20 tisuća djece koji su jedino imali pravo ulaza dobivši besplatne ulaznice.

Inače, Ajax je poveo pogotkom Jonga u 10. minuti, a gosti su rezultat preokrenuli preko Martensa (24') i Benschopa (32'). Domaćin je izjednačno ponovo preko Jonga (37'), a konačnih 3:2 za AZ, koji je ovako dobio slatku osvetu, postavio je Elm realiziravši najstrožu kaznu u 55. minuti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.