Danci nisu ni pokušali pobijediti kao da su sretniji što ne igraju protiv Argentine

Srijeda, 27. lipnja 2018. 12:09 Napisao/la  SC

Trebali smo jedan bod, igrali smo protiv jedne od najboljih momčadi i bili bismo glupi da smo se otvorili, kaže izbornik izbornik Age Hareide nakon utakmice protiv Francuske

 Christian Eriksen
Christian Eriksen

 

Hrvatska u osmini frinala igra protiv Danske, koja je u zadnjem kolu protiv Francuske odigrala prvu utakmicu na SP bez golova.

Očigledno su Francuska i Danska kalkulirali, remo je jamčio prolaz objema reprezentacijama.

Zanimljivo je da Danska nije ni pokušala pobijediti Francusku i izbjeći Hrvatsku u osmini finala.

Dojam je da su Danci sretniji što ne igraju protiv Argentine iako poslovično uvažavaju sve protivnike:

- Naš cilj je bio progres među 16 najboljih. Imali smo tešku grupu, jednu od najtežih, a Peru je igrao najbolje pa ispao. No nogomet je takav, morate ponekad biti pragmatični, morate igrati na drugačije načine, pritiskati ili čekati, to je ključ. Dobra predstava donijela je veliki ponos. Znate, trebali smo jedan bod, igrali smo protiv jedne od najboljih momčadi i bili bismo glupi da smo se otvorili... Hrvatska igra sjajan nogomet, iznenadiila je mnoge, jedna je od najpozitivnijih priča prvenstva. Da, vrlo je jaka, jedan je od prikrivenih favorita i bit će nam čast igrati protiv Hrvatske. Morat ćemo biti jako pametni, individualno i momčadski. Nakon skautinga ćemo vidjeti hoćemo li pritisnuti, ili ćemo ipak čekati duboko kao danas. Sve je otvoreno, rekao je izbornik izbornik Age Hareide nakon utakmice protiv Francuske.

Danski igrači važu svaku izgovorenu riječ u najavi utakmice osmine finala:

- Hrvatska je do sada najbolja momčad na Svjetskom prvenstvu. Čeka nas velika bitka s puno izazova, no borit ćemo se za pobjedu, rekao je njihov ponajbolji napadač Nicolai Jorgensen.

- Hrvatska je dobra momčad i oni su me iznenadili, bolji su nego što sam mislio. Pokazali su snagu protiv Argentine i daleko su od poželjnog protivnika, smatra Thomas Delaney

- Nisam pogledao niti jednu njihovu utakmicu u cijelosti, samo neke sažetke i oni izgledaju uistinu dobro. Teško je pobijediti Argentinu, a oni su to uspjeli. Ipak, mi se nećemo predati, znamo da imamo dobre šanse jer 18 utakmica u nizu ne znamo za poraz, kaže Andreas Cornelius.

- Ne bojimo se nikog, to je bitka u kojoj je sve moguće. Protiv Hrvatske morat ćemo igrati brže, inače ćemo ispasti, rekao je Christian Eriksen.

Zadnji poraz Danci su doživjeli u Kopenhagenu, u listopadu 2016. godine u kvalifikacijama za SP reprezentacija Crne Gore pobijedila je S 1:0 golom Fatosa Beqiraja!

Otada u 18 utakmica nisu izgubili u susretima protiv Francuske, Čilea, Meksika, Švedske, Poljske, Njemačke...

Danci su dvaput igrali osminu finala (Meksiko 1986, J. Koreja/Japan 2002) i jednom četvrtfinale (Francuska 1998) svjetskog prvenstva.

Europski prvaci postali su 1992. godine u Švedskoj nakon što su se u završnicu plasirali umjesto raspadnute Jugoslavije.

Dosadašnje utakmice
Hrvatska - Danska 3:0 (EP, 1996.)
Hrvatska - Danska 1:1 (kvalifikacije za SP, 1997.)
Danska - Hrvatska 3:1 (kvalifikacije za SP, 1997.)
Hrvatska - Danska 0:1 (prijateljska utakmica, 1999.)
Danska - Hrvatska 1:2 (prijateljska utakmica, 2004.)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.