Odvjetnik koji je u slučaju Bosman promijenio nogomet, sada ruši UEFA-in financijski fair-play

Utorak, 07. svibnja 2013. 10:48 Napisao/la  SC

Dupont je izjavio kada bi pravilo da se ne smije potrošiti više nego što se zaradi u jednoj sezoni bilo opravdano, svejedno ne bi bilo legalno jer postoje puno lakši i manje invazivni načini da se to ostvari

 

 

 

Jean-Louis Dupont, poznati odvjetnik koji je zastupao Jean-Marc Bosmana u sudskom procesu koji je promijenio nogomet, sada pokušava srušiti odnosno promijeniti pravila financijskog fair playja kojega je UEFA nametnula.

Dupont zastupa menadžera Daniela Striania koji tvrdi da fair play ograničava natjecanje.

- Vlasniku kluba zabranjeno je potrošiti više od onoga što je zaradio čak i u slučaju kada bi ta dodatna potrošnja dovela da napretka kluba i možda dodatne zarade u budućnosti, rekao je Striani za Reuters.

Dupont je izjavio kada bi pravilo da se ne smije potrošiti više nego što se zaradi u jednoj sezoni bilo opravdano, svejedno ne bi bilo legalno jer postoje puno lakši i manje invazivni načini da se to ostvari.

Dupont je pokrenuo proces nakon što je UEFA-in financijski fair play dobio potporu Europske komisije u nasotajanju da se sve uskladi s pravilima Europske unije da naknadno ne bi došlo do tužbi koje bi uvjetovale mijenjanje pravila.

UEFA-in financijski fair play trebao bi zaživjeti iduće sezone. Dupont je uvjeren da će cijela priča pasti pred Europskim sudom pravde.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.