Nogometnim klubovima prijeti financijski kolaps, UEFA ukida Financijski Fair Play

Petak, 20. ožujka 2020. 19:01 Napisao/la  SC

Razmjeri očekivane financijske krize zbog koronavirusa nije moguće predvidjeti, već sada je jasno da će većina klubova u Ligama petice na kraju godine iskazati gubitke

Nogometnim klubovima  prijeti financijski kolaps, UEFA ukida Financijski Fair Play

UEFA procjenjuje mogućnost privremenog ukidanja Financijskog Fair Playa (FFP) da bi klubovima olakšala poslovanje u predstojećoj recesiji.

Najbogatiji europski klubovi već počinju osjećati posljedice financijskih gubitaka zbog pandemije koronavirusa, UEFA-i je jasno da se cijeli financijski sustav može urušiti ako najveći klubovi završe u stečajevima.

Veliki broj klubova u Ligama petice najavio je smanjivanje troškova, mnogi su već počeli smanjivati plaće igračima.

Klubovi su stoga apelirali da UEFA privremeno odustane od restriktivnog FFP formata, talijanski mediji najavljuju skorašnji sastanak čelnika UEFA-e sa savezom europskih klubova i predstavnicima različitih liga.

Novac je neizbježna tema u jeku borbe protiv koronavirusa, život ne smije stati zbog opakog virusa.

FFP je kao institut uveden 2011. godine, obuhvaća sve klubove koji igraju Ligu prvaka i Europsku ligu.

Da bi dobili dozvolu igrati europske utakmice, klubovi moraju dokazati da nemaju dugova u skladu s poreznim politikama domicilnih država.

Razmjeri očekivane financijske krize zbog koronavirusa nije moguće predvidjeti, već sada je jasno da će većina klubova u Ligama petice na kraju godine iskazati gubitke.

Ako UEFA ne suspendira odredbe FFP-a, većina klubova neće smjeti igrati europske utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.