Nogometaš brutalno usmrtio kokoš tijekom utakmice, stigla kaznena prijava

Srijeda, 06. studenog 2019. 17:35 Napisao/la  SC
Nogometaš brutalno usmrtio kokoš tijekom utakmice, stigla kaznena prijava

 

Ivan Gazdek postao je svjetski popularan nogometaš zbog jednog udarca koji je zgrozio mnoge, a najviše društva za zaštitu životinja.

Nogometaš Jelengrada nesmotreno je tijekom utakmice nogom udario kokoš koja je utrčala u teren, udarac je bio toliko snažan i precizan da je kokoš uginula.

Nakon što je snimka Gazdekova tamanjenja peradi obišla svijet na društvenim mrežama, stižu reakcije iz cijeloga svijeta.

- Stalno nam kokoši ulaze na teren pa se utakmica mora prekidati. Teren bude pun izmeta, nehigijenski su to uvjeti. Malo sam potrčao prema kokošima kako bi ih otjerao, zamahnuo sam nogom i jednu slučajno usmrtio. Sudac je dotrčao do mene i pokazao mi izravni crveni karton zbog nesportskog ponašanja. Susjeda, čije je dvorište odmah uz teren, nije se naljutila. Ipak, meni je bilo silno žao pa sam joj poslao pismo i novu kokoš u znak isprike, rekao je Gazdek.

Zaradio je Gazdek i kaznenu prijavu, policiji ga je prijavila udruga "Prijatelji životinja":

- Oštro osuđujemo ovaj sramotni čin i kukavičko ponašanje nogometaša prema nedužnoj životinji koja je umrla smrskanih kostiju i u bolovima te ćemo protiv njega podnijeti prijavu zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja. Za onoga tko životinju usmrti ili je teško zlostavlja, izlaže ju patnjama i nanosi joj bol propisana je kazna zatvora do godinu dana. Nogometaš je prekršio i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira koji mučenje i ubijanje životinja na javnome mjestu sankcionira novčanom kaznom. Sankcioniranje zlostavljača važno i zbog poruke koju sportaši i javne osobe šalju kada zlostavljanje životinja opravdavaju tobožnjom slučajnošću, "žarom borbe", nervozom zbog rezultata na utakmici i sličnim floskulama. Snimke nedvojbeno potvrđuju da je šutiranje kokoši bilo namjerno i promišljeno! Gazdek nije niti zastao da provjeri kako je kokoš, nije pokazao žaljenje, pa opravdanja i neuvjerljiva objašnjenja koja je dao poslije utakmice očito imaju namjeru izbjegavanja osude javnosti i kaznene odgovornosti, stoji u obrazloženju tužbe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.