NO LIMIT Mbappe odlazi u PSG za 155 mil. eura, a Čeferin priča o financijskom fair-playu

Nedjelja, 27. kolovoza 2017. 23:57 Napisao  I. V.

Iz Monaca stigla vijest o postignutom dogovoru u transferu 18-godišnjeg francuskog reprezentativca

Drugi najskuplji transfer svih vremena
Drugi najskuplji transfer svih vremena

Nogometaši Monaca u nedjelju su pobijedili Marseille s čak 6:1, strijelci su bili Falcao (2), Gilk, Diakhaby, Sidbe, Fabinho.

Danijel Subašić standardno je branio u derbiju 4. kola tijekom kojega je izvanredna igra momčadi francuskog prvaka ostala u medijskoj zavjetrini u Kneževini s obzirom na vijest da Kylian Mbappé odlazi u PSG za 155 mil. eura!

Nastavlja se pariško ludilo!

Nakon što je PSG iz Barcelone doveo Neymara za 222 mil. eura, iz Monaca je stigla vijest o postignutom dogovoru u transferu 18-godišnjeg francuskog reprezentativca.

Klubovi su dogovorili jednogodišnju posudbu da bi PSG izbjegao probleme s financijskim fair-playom (FFP), Mbappe će postati igrač PSG-a iduće ljeto.

Daroviti igrač sve je dogovorio što se tiče petogodišnjeg ugovora, u ponedjeljak bi trebao obaviti liječnički pregled u Parizu.

Jasno, PSG će platiti samo jednogodišnju posudbu, pa UEFA neće moći pronaći ništa sporno u promicanju zaštite tržišta od nekontroliranog trošenja.

Aleksander Čeferin upravo je u petak naglasio da će UEFA biti vrlo stroga prema klubovima koji ne poštuju FFP:

- Ne mislim samo na PSG, mislim na sve klubove u Europi. Pozorno pratimo situaciju, transferi još nisu završili. Vjerujte da radimo na tome, kazao je Čeferein.

FFP ustanovljen je prije sedam godina zbog toga da se klubovima onemogući trošiti više novaca nego što ga zarade.

Kada se Neymarov transfer prikaže sa svim mogućim davanjima, PSG je za Brazilca morao dobiti bankovna jamstva na pola milijarde eura.

Nešto manje će stajati ukupni troškovi za Mbappea, koji postaje drugi najskuplji igrač u povijesti.

Dakle, PSG je prošle godine morao zaraditi nešto manje od milijarde eura da bi kupio samo Neymara i Mbappea.

Ako Čeferinu nije jasno da nešto ne štima s FFP-om...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.