Nizozemska - Kostarika Oranje sanjaju naslov, Pinto upozorava na Robbenovo simuliranje

Subota, 05. srpnja 2014. 16:57 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Nizozemska - Kostarika (22) - Želim upozoriti suca na Arjena Robbena i njegovo simuliranje, rekao je Jorge Luis Pinto, izbornik Kostarike

Nizozemska i Kostarika zatvorit će četvrtfinalni krug Svjetskog prvenstva utakmicom u 22 sata. Nizozemci su u prvom dijelu prvenstva ostavili odličan dojam ponizivši svjetske prvake Španjolce. U osmini finala do zadnjih nekoliko minuta u šahu iz je držao Meksiko, ali Oranje su dvama pogocima ostali na putu prema zadanom cilju - prvom naslovu svjetskog prvaka.

- Nemamo fantastičnu ekipu, ali imamo momčad koju je teško pobijediti, rekao je Louis Van Gaal odgovorivši na pitanje je li uoči SP-a možda podcijenio svoju reprezentaciju.

- Možda i jesam... Imali smo dobre pripreme prije Svjetskog prvenstva i iako nemamo najboljih početnih 11, sigurno je da smo među najboljim momčadima. Imamo 23 igrača koji vuku u istom smjeru. Pomažemo si međusobno, nadopunjujemo se i zato smo napravili dobar rezultat. Siguran sam da moji igrači neće podcijeniti Kostariku. Želimo stići što dalje na ovom turniru. Oni vjeruju da je to naslov prvaka i žele ga osvojiti. Ali, nikoga nećemo podcijeniti, zaključio je Van Gaal.

S druge strane Kostarika je osvojila prvo mjesto u skupini s tri bivša svjetska prvaka, Italijom, Engleskom i Urugvajem. Ako to nije dovoljno treba podsjetiti da je Kostarika prošla dalje iako je od 66. minute igrala s deset igrača, a u sudačkoj nadoknadi je primila gol za izjednačenje. Kostarika je na svjetskim prvenstvima devet puta igrala protiv europskih momčad i samo jednom nije uspjela zabiti gol, upravo na ovom SP-u protiv Engleske.

- Događale su se velike pogreške. Želim upozoriti suca na Arjena Robbena i njegovo simuliranje. I on je sam priznao da to radi. Nadam se da sudac neće griješiti. Želim sucu i FIFA-i poručiti neka budu oprezni, rekao je izbornik Kostarike Jorge Luis Pinto.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.