Nikica Milenković: Igrači s ovih prostora imaju maštu, vic u igri! Vidi se to i danas!

Ponedjeljak, 13. rujna 2021. 15:34 Napisao/la  SC
Nikica Dido Milenković
Nikica Dido Milenković

Rudar iz Prijedora nakon osam odigranih kola nalazi se na 8. mjestu, prema prikazanoj igri zaslužio je koji bod više.

Nisu nezadovoljni u klubu iz Prijedora, u posljednjem susretu (3:0) savladali su Posušje

- Primljen sam sjajno, osjećam se kao kod kuće. Radimo bez ikakvog pritiska, mislim da smo na dobrom putu. Igramo sve bolje i bolje, ali moram naglasiti da je za nas svaka utakmica bitna. Naš proračun je dosta manji od ostalih klubova, ali evo, borimo se. Momci su vidjeli da mogu igrati protiv svakoga što nam je u ovom trenutku jako važno. Nekad se odigra bolje, nekad lošije, sve su to normalne stvari u ovom procesu, kaže Nikica Milenković za sportsport.ba.

Riječki stručnjak preuzeo je momčad novog premijerligaša uoči sezone:

- Dobra je liga, jako zahtjevna. Mnogo je kvalitetnih klubova, u bivšoj državi u Bosni i Hercegovini bilo je dobrih klubova. O igračima da ne govorim, nije bilo kluba u bivšoj Jugoslaviji koji nije imao igrača iz Bosne i Hercegovine. Igrači s ovih prostora imaju maštu, vic u igri. Vidi se to i danas, ali mislim da uvjeti moraju biti bolji. Ne bih se bavio prognozama, nikada to nisam radio. Očekujem dobar pristup, dakle borbu od prve do posljednje minute. Ne samo to, nego i dobar pristup na treninzima. Trening je najvažniji i to stalno ponavljam. Vidjet ćemo, drago mi je da idućeg vikenda idemo u Mostar gdje ćemo igrati sa Zrinjskim. Radi se o dobroj ekipi, očekujem da vidim gdje smo u ovom trenutku, govori Milenković.

U momčadi Rudara igra dosta mladih igrača:

- Igrače nikada nisam dijelio na mlade i stare. Uvijek sam gledao koliko tko daje na treningu i utakmicama. Ako u klubu imate mladih igrača, onda se morate truditi da im popravite funkcije. Kako to uraditi ako ne igraju? Bitno je da se igrača vidi na terenu, klub samo tako može očekivati neku zaradu. Financijska situacija nije sjajna, mnogi klubovi ovise od prodaje igrača. Treneri i igrači moraju poštovati svoj posao. Bez toga nema rezultata. Zato često govorim o pristupu. Mi nemamo zvijezda u ekipi, ali zato gradimo momčad kroz treninge, kaže Milenković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.