Mick Clegg: Ronaldo će igrati do 41. godine i bit će najbolji strijelac svih vremena

Petak, 13. studenog 2020. 13:24 Napisao/la  SC
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Mick Clegg, bivši kondicijski trener Manchester Uniteda, tvrdi da je Cristiano Ronaldo nogomet na ovoj razini može igrati do 41. godine.

Clegg, koji je u Manchester Unitedu bio kondicijski trener u eri Sir Alexa Fergusona, Ronalda je usporedio s Ryanom Giggsom.

- Prije Ronalda najbolji sportaš koji je iznimnu pažnju posvećivao radu na svom tijelu bio je Ryan Giggs. Giggs je stvarno pazio na svaki detalj i ako je on mogao igrati do 40. godine, Ronaldo može igrati i duže. Cristiano Ronaldo jedini je igrač koji je uspio nadmašiti visoke Giggsove standarde, rekao je Clegg.  

Golom protiv Andore, svojim 746. u karijeri, Cristiano Ronaldo postao je četvrti najbolji strijelac u povijesti nogometa, samo 59 golova dijeli ga od Čeha Josefa Bicana, slavnog napadača praške Slavije, koji je sa 805 postignutih golova najbolji strijelac svih vremena.

Ispred Ronalda još su dva brazilca, Romario je postigao 772 pogotka, Pele 767.

- Postići će više golova od Bicana. Promijent će svoj način igre, možda i ulogu, ali će i dalje zabijati jer je opsjednut time da postane najbolji svih vremena. Puno trenira, brine se za oporavak i za san, ima svoje kuhare, zna kako izbjeći stres. Pažljiv je prema svim detaljima i to je njegova tajna uspjeha. Naravno, pod uvjetom da se ne dogodi neka nepredviđena ozljeda, jer to nikad sa sto postotnom preciznošću ne možeš predvidjeti, zaključio je Clegg.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.