Michel Platini priznao da je od Seppa Blattera primio 1,8 mil. eura bez ugovora

Ponedjeljak, 19. listopada 2015. 15:33 Napisao/la  SC

To je bio dogovor s Platinijem, džentlmenski dogovor i on je proveden, potvrdio je Blatter još jednu priču o korupciji u nogometu

Michel Platini priznao je da od Seppa Blattera primio 1,8 milijuna eura bez pisanog ugovora. Predsjednik UEFA-e u razgovoru za Le Monde kazao je da je novac primio na temelju usmenog dogovora:

- Saznao sam da u švicarskom pravu usmeni dogovor ima vrijednost kao pisani ugovor, kaže Platini koji i dalje smatra da nije ništa zgiješio.

- To je bio dogovor između dvojice muškaraca. On je trebao postati predsjednik FIFA-e. Vjerovao sam mu, kazao je Platini.

Spekulira se da je Blatter dojavio Etičnom povjerenstvu FIFA-e da je 2011. godine na crno isplatio Platinija, koji je kompromitirao kandidaturu za predsjednika FIFA-e.

Platini je ispričao detalje dogovora, Blatter ga je pitao koliko želi da bi postao savjetnik na nogomet.

- Odgovorio sam: Milijun!

- Čega želiš milijun, rublji, funti, dolara, pitao je Blatter.

Platini je rekao milijun švicarskih franaka. Danas tvrdi da je trebao tražiti pismenu potvrdu i onda se ništa ne bi dogodilo.

- To je bio dogovor s Platinijem, džentlmenski dogovor i on je proveden, potvrdio je Blatter još jednu priču o korupciji u nogometu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.