PLATINI NE POSUSTAJE

UEFA namjerava uvesti treće natjecanje

Srijeda, 16. rujna 2015. 20:07 Napisao/la  I. V.

UEFA razmišlja o natjecanju  klubova koji nisu prošli pretkola Lige prvaka i Europske lige

 

Michel Platini ne posustaje u podilaženju siromašnijim državama čije nacionalne lige nemaju novaca za skupe europske provode. UEFA razmišlja o uvođenju trećeg klupskog natjecanja u kojemu bi igrali klubovi koji nisu prošli pretkola Lige prvaka i Europske lige, pa europska natjecanja frustrirano završavaju u kolovozu.

UEFA tim klubovima želi produljiti sezonu do kraja kalendarske godine u zasebnoj ligi sa zasebnim televizijskim pravima i zasebnim prihodima. UEFA je dovoljno bogata da može dijeliti novac siromašna, koji će znati cijeniti napore Platinijeve vlade kada se bude trebalo glasovati. Da u UEFA-i ne vrijedi pravilo "jedan savez, jedan glas", europske lige igrali bi samo predstavnici saveza s pravom glasa. Treća europska liga neće početi prije 2018. godine.

Platini je uvođenjem Europske lige 2009. godine promijenio format natjecanja bivše Lige UEFA, promijenio način kojim koeficijente dobivaju klubovi iz manjih država poput Hrvatske i time omogućio da Dinamo igra u skupini Lige prvaka protiv Arsenala i Bayerna, dok je klub poput Lazija ispao od Leverkusena u pretkolu.

Istom, Platini je organizaciju EURO-a odlučio povjeriti gradovima, a ne državama, pa će svaki malo veći europski grad moći istaknuti kandidaturu za domaćinsto. Još ako poveća broj (24) sudionika u završnicama EURO-a, više od polovice članica UEFA igrat će završnice.

Za one preostale treba izmisliti neko alternativno europsko prvenstvo, pa da cijeli kontinent postane jedna velika i sretna UEFA!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.