Marin Leovac, branič PAOK: HNL nije ništa prema ovome što se događa u grčkom nogometu

Petak, 04. ožujka 2016. 14:12 Napisao  I. V.

Igor Tudor izjavio da se u grčkom nogometu događa slično ovome što se događa u HNL-u, Olympiacos u grčkom nogometu uživa isti status kao Dinamo u HNL-u 

Nakon što su navijači PAOK-a prekinuli utamicu polufinala Kupa protiv Olympiacosa, trener PAOK-a Igor Tudor izjavio je da se u grčkom nogometu događa slično onome što se događa u HNL-u. Olympiacos u grčkom nogometu uživa isti status kao Dinamo u HNL-u, tvrdi Tudor.

Utakmica u Solunu prekinuta je kod rezultata 2:1 za Olympicos, kada sudac nije dosudio kazneni udarac za PAOK i kada je pokazao crveni karton domaćem igraču. Na stadionu je nastao kaos...

Marin Leovac, bivši igrač Rijeke u dresu PAOK-a, nije suglasan s trenerom Tudorom. Štoviše:

- HNL nije ništa prema ovome što se događa ovdje. Olympiacos ima odličnu momčad, da se razumijemo, kvalitetniji je od PAOK-a, zato mu baš i ne treba sve to. Mi smo valjda trn u oku, jer smo nakon Olympiacosa financijski najstabilniji, najveća smo prijetnja pa nas treba zaustaviti na koji god način. Nažalost, najviše ćemo sad mi ispaštati. Kako ovdje suci sude, to stvarno nikad nigdje nisam doživio. Umjesto da dosudi nama kazneni udarac i isključi njihova igrača, naš igrač dobije crveni! A to je samo bio vrhunac, čitavu utakmicu Olympiacos je imao vjetar u leđa, a onda takva odluka pri samom kraju... Navijači su poludjeli, ušli u teren, mi u svlačionicu. Kad smo se vratili, opet je došlo do nereda i onda je utakmica definitivno prekinuta. Uglavnom, strašno! Na kraju je sve prošlo bez fizičkih posljedica, jedino je njihov trener odglumio nokaut, samo ga je pogodila plastična čaša puna vode, kaže Leovac za SN.

PAOK će biti kažnjen, Olympiacos se plasirao u finale, sva ostalo brzo će se zaboraviti... Slično kao u HNL-u....

- Priča se da će nam uzeti bodove u prvenstvu, morat ćemo vjerojatno igrati pred praznim stadionom, a koliko čujem moguće je da država opet na neko vrijeme suspendira prvenstvo. Bude li sve tako radikalno, naše šanse za plasman u play-off za Europu bit će jako smanjene, zaključuje Leovac.


Leovac je početkom sezone iz Rijeke otišao u PAOK za 1,3 milijuna eura. Nije odmah izborio status prvotimca, zaredale su ozljede, pa je izgubio status reprezentativca od kada je Josip Pivarić postao standardan na lijevom boku. Nakon Pivarićeve ozljede opet se otvorio natječaj za popunu upražnenog mjesta, Leovac je počeo standardno igrati i istaknuo kandidaturu za putnika na EURO.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.