Manchester City službeno objavio, Pep Guardiola preuzima momčad početkom iduće sezone

Ponedjeljak, 01. veljače 2016. 17:18 Napisao/la  SC

 Mnogi stručnjaci smatraju da je prerano najavljeni odlazak kontraproduktivan, jer trener na odlasku ne može kontrolirali igrače

Pep Guardiola iduće sezone preuzima Manchester City, još uvijek aktualni trener Bayerna potpisao je trogodišnji ugovor s novim klubom.

Manchester City odlučio je prekinuti spekulacije i službeno objaviti vijest da Guardiola mijenja Manuela Pellegrinija istekom sezone:

- Vijest objavljeujemo kako bismo otklonili pritisak na Manuela Pellegrinija i igrače. Manuel je od početka odobravao naše razgovore s Pepom i u potpunosti je koncentriran na sezonu koja traje. Dogovor s Pepom je kraj naših razgovora, koji su počeli još 2012. godine, stoji u službenoj izjavi Manchester Cityja.

Da će Guardiola postati trener Manchester Cityja bilo je izvjesno kada je direktor kluba postao Txiki Begiristain, nekada bliski Guardiolin suradnik u Barceloni. Iako se spekuliralo da će Guardiola otići u Manchester City iz Barcelone nedugo nakon Begiristaina, katalunjski stručnjak odabrao je Bayern.

Guardiola je već najavio da odlazi iz Bayerna što je izazvalo različite reakcije sportske javnosti. Mnogi stručnjaci smatraju da je prerano najavljeni odlazak kontraproduktivan, jer trener na odlasku ne može kontrolirali igrače.

Vrijeme će pokazati koliko se ovakva odluka utjecati an igrače Bayerna i Manchester Cityja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.