Luka Modrić postao tek 15. igrač kojega je FIFA proglasila najboljim na svijetu

Utorak, 25. rujna 2018. 11:57 Napisao/la  SC

Najviše individalnih FIFA-priznanja dobio je Cristiano Ronaldo (5), drugi je Leo Messi (4), Zinedine Zidane i "pravi" Ronaldo triput su proglašeni najboljima

Luka Modrić
Luka Modrić

 

Luka Modrić proglašen je najboljim nogometašem na svijetu čime je postao nedostižan u neslužbenom izboru za najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena.

Ove sezone dobio je tri najviša individualna priznanja: najbolji je igrač SP-a u Rusiji, najbolji europski igrač u izboru UEFA-e i najbolji igrač na svijetu u izboru FIFA-e.

Modrić nema konkurencije u povijesti hrvatskog nogometa,  dosegnuo je razinu kojoj se nije približio ni jedan hrvatski igrač modernog nogometa. 

Nakon proglašenja u Londonu, Modrić je postao jedan od najboljih nogometaša svih vremena na svijetu.

FIFA je prvu nagradu dodijelila 1991. godine, u razdoblju od 2010. do 2015. godine najboljega igrača birala je zajedno s France Footballom.

Dovoljno je istaknuti podatak da je Modrić postao tek 15. igrač kojega je FIFA proglasila najboljim na svijetu.

Pogledajte tablicu s imenima 14 dobitnika najvećeg priznanja. 

Najviše individalnih FIFA-priznanja dobio je Cristiano Ronaldo (5), drugi je Leo Messi (4), Zinedine Zidane i "pravi" Ronaldo triput su proglašeni najboljima, Ronaldinho je dvaput bio najbolji na svijetu.

Ostali su po jednom proglašeni najboljima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.