ZLATNA LOPTA Luka Modrić prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lea Messija

Ponedjeljak, 03. prosinca 2018. 09:45 Napisao/la  SC

Modrić je ove godine dobio sva moguća pojedinačna priznanja, proglašen je najboljim igračem SP-a u Rusiji, proglašen je najboljim nogometašem u izboru UEFA-e i FIFA-e

Modrić prekinuo niz...
Modrić prekinuo niz... Foto: www.marca.com

 

Luka Modrić večeras bi trebao ući u povijest svjetskog nogometa.

Prema najavama Modrić je postao dobitnik Zlatne lopte, nagrada France Footballa kapetanu hrvatske reprezentacije trebala bi biti uručena večeras u Parizu.

Modrić je ove godine dobio sva moguća pojedinačna priznanja, proglašen je najboljim igračem SP-a u Rusiji, proglašen je najboljim nogometašem u izboru UEFA-e i FIFA-e.

Preostaje još samo da večeras dobije prestižnu nagradu francuskog tjednika i da se na listi dobitnika pridruži plejadi najboljih svjetskih nogometaša.

Zlatna lopta dodijeljuje se od 1956. godine.

Davor Šuker do sada je bio jedini hrvatski nogometaš koji je ušao u uži izbor, tadašnji igrač Real Madrida 1998. godine bio je drugi iza igrača Juventusa Zinedinea Zidanea.

Dejan Savićević jedini je dobitnik Zlatne lopte s prostora bivše države, crnogorski genijalac Zlatnu loptu dobio je 1991. godine kao igrač Crvene zvezde.

Od 2010. godine Zlatna lopta spojila se s godišnjom nagradom FIFA-e i postala "FIFA Zlatna lopta" da bi od 2016. godine FIFA uvela svoju nagradu "The Best" koju je ove godine dobio Luka Modrić.

Podatak da bi Modrić u izboru France Footballa trebao prekinuti desetogodišnju dominaciju Lea Messija i Cristana Ronalda dovoljno govori o grandioznom dosegu najboljeg hrvatskog noogmetaša svih vremena.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.