Luka Bonačić: Danas Hajduk gubi 0:3, a navijači plješću! Nije to moj Split!

Ponedjeljak, 14. ožujka 2016. 16:28 Napisao/la  SC

I danas je Dinamo favoriziran, ali danas ima i jaču momčad od ostalih, i prateću mašineriju koja im osigurava primat već godinama, kaže Bonačić 

Luka Bonačić preuzeo je nedavno momčad Al Ahlija od Zlatka Kranjčara, splitski stručnjak pronašao je sreću u katarskom nogometu gdje radi riječki kolega Rodion Gačanin.

- U Kataru se nogomet igra za zabavu. Svi vlasci klubova su rođaci, igraju za prestiž, ima dosta igrača koji pojedinačnom kvalitetom mogu igrati bilo gdje u Europi, ali što bi se oni mučili kad dolje imaju pet milijuna dolara godišnje. Danas se sve manje gleda tko je dobar trener, danas moraš biti dobar s managerima. Klubovi su posloženi tako da su predsjednik, sportski direktor, trener i glavni igrači u istom timu i oni sve vode i odlučuju. Nakon dugo vremena opet uživam u poslu, preuzimam Al Ahli kao glavni manager i trener, po prvi put imam sve konce u rukama i mogu sastaviti momčad po svojoj želji, kaže Bonačić za goal.hr.

Bonačić je radio u mnogim hrvatskim klubovima, najviše je traga ostavio u Varteksu i Hajduku. Beskompromisni borac protiv svih društvenih anomalija često je javno govorio o nogometnim temama koje većina nije htjela ni čuti. U doba croatizacije nogometa kao trener Hajduka s maksimirske klupe javno je prozivao Franju Tuđmana u loži:

- Danas je drugo vrijeme, ne da se to uspoređivati. U to smo vrijeme svjedočili velikom favoriziranju Dinama. Da se razumijemo, i danas je Dinamo favoriziran, ali danas ima i jaču momčad od ostalih, i prateću mašineriju koja im osigurava primat već godinama. U to vrijeme nisu bili toliko jaki, dizali su se isključivo zbog toga što su ih gurali, a ja to nisam želio trpjeti šutke, pa sam reagirao. Zagreb je glavni grad, koji raspolaže s trećinom državnog proračuna, tu su i sve moguće privilegije koje imaju... Nije ni čudo da dominiraju. Mi smo se u ono vrijeme još i nosili s njima, dva puta smo ih dobili na Poljudu, ali dok je ovakvo stanje, teško će ih netko skinuti s prvog mjesta, smatra Bonačić.

Hajduk nikada nije bio slabiji na terenu i jači na tribinama:

- To je jedan veliki pokret, velika snaga Hajduka, ali po meni idu u krivom smjeru. Bez obzira na sve, ne može se navijač Hajduka zadovoljavati trećim mjestom i rasprodajom igrača. Mora se nešto napraviti da se zadrži momčad i napraviti rezultat. Danas se sve radi kako bi se izborio izlazak u Europu, pa se nakon dva kola ispada. A navijači plješću. Nas su navijači pljuvali i 'je.... nam majku' kad bi bilo neriješeno, danas ovi gube 0:3 i oni im plješću. Nije to moj Split! Ja volim pljesak kad zaslužim, ali i zvižduk kad nisam dobar. Ovi danas idu prema publici i plješću, a izgubili su. Pa ljudi moji, nismo mi Engleska, ovo je Dalmacija, ovdje su emocije povišene, temperament, di je taj dišpet na terenu... Meni sve to izgleda umjetno i namješteno, a pogotovo me smeta loš odnos prema legendama kluba, igračima koji su ga stvorili velikim kakav je, smatra Bonačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.