KAKO JE UMRO MARADONA?

Liječnik osumnjičen za ubojstvo

Ponedjeljak, 30. studenog 2020. 13:49 Napisao/la  SC

Policija pretražila njegovu kuću

Leopoldo Luque i Diego Maradona
Leopoldo Luque i Diego Maradona

Leopoldo Luque pod istragom je zbog smrti Diega Maradone, policija je pretražila kuću liječnika preminule legende argentinskog nogometa.

- Moja jedina pogreška je što sam ga volio. Učinio sam sve što sam mogao da bih spasito prijatelja, on mi je bio poput oca, ali odlučio se prepustiti sudbini, kaže Luque.

Leopoldo Luque je operirao Maradonin mozak samo nekoliko dana prije smrti, sada je osumnjičen za ubojstvo zbog nemara.

Postoji dokument u kojem je Maradonin psiholog službeno zatražio hitnu pomoć stručnjaka, uključujući neurologa.

- Ja sigurno nisam trebao primijeniti mjere, udlučili smo svi zajedno, sve je ovisilo o Maradoninom mišljenju. Prema našem zakonu, jedini način na koji smo mogli donijeti odluku umjesto njega bio je da imamo suca, koji će ga proglasiti mentalno nesposobnim. Učinili smo više od onoga što smo mogli, više od onoga što je Diego želio od nas. Odgovoran mogu biti jedino za produženje njegova života, rekao je Luque.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.