Zeman prozvao predsjednika FIGC-a: Abete nije moj neprijatelj, on je neprijatelj nogometa!

Srijeda, 12. rujna 2012. 21:04 Napisao/la  SC

Nešto se radi, ali  više od straha da se ne otkriju neke stvari nego da se poboljša stanje u nogometu, kaže Zeman

Zdenek Zeman, trener Rome, ponovo jaše na valovima afera. Češki trener cijelu karijeru praktično je proveo u talijanskom nogometu, priznati stručnjak poznat je po opakom jeziku koji ne štedi nikoga. Zeman je imao ozbiljnih problema kada je prije petnaestak godina prvi počeo javno prozivati tada svemoćnog Luciana Moggija, direktora Juventusa. U zadnje vrijeme okomio se na predsjednika talijanskog saveza Giancarla Abetija, koji prema njegovu mišljenju ne poduzima ništa što bi pridonijelo vraćanju vjere u nogomet opterećen korupcijom. Javna polemika uzela je ozbiljnog maha.

 

- Abete nije moj neprijatelj, on je neprijatelj nogometa, izjavio je Zeman kada je govorio o aferama koje u pravilnim vremenskim razmacima potresaju talijanski nogomet.

 

- Nešto se radi, ali  više od straha da se ne otkriju neke stvari nego da se poboljša stanje u nogometu. Treba nam više pozitivnih primjera. Nogomet bi trebao biti jednostavan, a to znači da bi se moć trebala dokazivati na terenu a ne izvan njega, kazao je Zeman.

 

Vječiti borac za nogomet bez korupcije još uvijek nije rekao posljednju riječ.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.