Zbog odluke predsjednika Napolija počelo preispitivanje sustava civilne zaštite

Ponedjeljak, 05. listopada 2020. 13:57 Napisao/la  SC

Protivnik Rijeke u skupini Europske lige izgledno će izgubiti utakmicu od Juventusa za zelenim stolom uz dodatne sankcije

Aurelio de Laurentiis
Aurelio de Laurentiis

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis podignuo je veliki medijsku buku u Italiji nakon što je odbio putovati u Torino.

Derbi Juventu - Napoli nije se igrao jer se gosti nisu pojavili unatoč odluci čelnika Serije A da će se utakmica igrati u zakazano vrijeme.

De Laurentiis se oglušio na odluku nakon što je vodstvo Serije A odbilo njegov zahtjev za odgodom utakmice zbog opasnost od širenja koronavirusa.

Dvojica igrača Napolija bila su zaražena prije utakmice, što prema protokolu UEFA-e nije razlog za odgodom utakmice.

Protokol je jasan, ako klub ima najmanje 13 zdravih igrača i vratara, utakmica se mora igrati.

Međutim, De Laurentiis je tvrdio da bi zajedničko putovanje u Torino izložilo velikom riziku cijelu momčad, na kraju je predsjednik Napolija u cijelu priču uključio lokalni civilni stožer koji je navodno zabranio Napoliju da putuje u Torino.

Vodstvo Serije A formalno ne zanimaju odluke lokalnih nego samo odluke nacionalnog nacionalnog stožera civilne zaštite što znači da će protivnik Rijeke u skupini Europske lige izgubiti utakmicu (0:3) za zelenim stolom uz dodatne sankcije.

Medijska buka nije se još stišala, naprotiv!

Odluka predsjednika Napolija postala je prvorazredna društvena tema, zbog jedne neodigrane nogometne utakmice počelo je preispitivanje sustava civilne zaštite u državi koja je ne tako davno slovila kao ishodište zaraze.

- Ljuti me strašno što netko može pomisliti da postoje lokalne zdravstvene vlasti koje mogu na osnovu interesa lokalnih klubova utjecati na prvenstvo. Ovdje je jedini interes zdravlje ljudi. Primarna uloga lokalnih zdravstvenih vlasti, koju prepoznaje i Ministarstvo zdravstva, je da u slučaju karantena i bliskih kontakata one odlučuju. Dakle, lokalne zdravstvene vlasti donose odluku i to je zakon. Nije Napoli taj koji je odlučio da ne ide u Torino. Da je Napoli otišao bio bi izložen kaznenoj odgovornosti i zdravstvenim rizicima. Ako sutra disciplinski sudac odluči utakmicu registrirati 3:0 za Juventus, sport će izgubiti važnu priliku da pošalje drugačiju poruku. Napoli nije imao izbora, igrači su bili spremni za polazak, rekao je pravni zastupnik Napolija Mattia Grassani.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.