Dejan Savičević: Pioli je bolji trener od Sacchija, Capella, Zaccheronija, Ancelottija, Allegrija...

Subota, 16. srpnja 2022. 16:18 Napisao/la  SC

Kao igrača ga se malo sjećam, bio je spori veznjak. Kao trener je superzvijezda, kaže Savičević o Massimilianu Allegriju

Dejan Savičević
Dejan Savičević

Dejan Savičević jedan je od velikana nogometa bivše države, u dresu Milana slovio je ponajboljim igračem mega-momčadi, lucidnim potezima obarao je s nogu jednako kao i zanimljivim izjavama.

U razgovoru za SportWeek ovako je opisao trenera Juventusa Massimiliana Allegrija.

- Kao igrača ga se malo sjećam, bio je spori veznjak. Kao trener je superzvijezda, razumije nogomet i igrače, osvojio je mnogo titula i osvajat će ih još, kaže Savićević

Što se tiče Milanove titule, Crnogorac kaže:

- Zasluge pripadaju Pioliju! Za mene je Pioli bolji od Sacchija, Capella, Zaccheronija, Ancelottija, Allegrija. Svi su oni u momčadima Milana imali velike šampione, igrali su Gullit, Van Basten, Baresi, Weah, Boban, Shevchenko, Kaka, Pirlo, Seedorf, Ibrahimović.... Pioli je imao mladu momčad s kojom je radio i rastao. Zato je napravio najveći podvig, smatra Savičević.

Milanu će iduće sezone konkurenti za Scudetto biti:

- Favoriti su uobičajeni, Inter i Napoli. Da vidimo kako će završiti ljetni prijelazni rok, kako će se momčadi posložiti, kakvih će problema imati, nije lako sastaviti toliko igrača. Vjerujem u povratak Juvea, jer imaju talente poput Chiese. Jako mi se sviđa Chiesa, možda je najbolji talijanski igrač, kad klikne, šokira te, naglašava Savičević.

I dalje je navijač Milana, ali nije najveći navijač u obitelji:

- Ne možeš to zaboraviti. Predsjednik sam nogometnog saveza Crne Gore i navijač Milana. Ali manji od mog sina Vlade. On je član Milan kluba Podgorica, otišao je u Reggio Emiliju na utakmicu, na Curvu. Slikao se i stavio fotku na Facebook. Vidio sam to na TV-u, jako mi je bilo drago, kaže Savičević.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.