Uredništvo Corriere dello Sport ne želi se ispričati, zastupnik Romelua Lukakua šokiran

Četvrtak, 05. prosinca 2019. 17:56 Napisao/la  SC
 Michael Yormark i Romelu Lukaku
Michael Yormark i Romelu Lukaku

Uredništvo Corriere dello Sport odbilo se ispričati za naslovnicu "Crni petak" kojoj je najavio utakmicu Itnera i Rome.

Na naslovnici su tamnoputi napadač Intera Lukakua i stoper Rome Smalling, tekst je napisan u drugačijem kontekstu od naslova, urednik Ivan Zazzaroni izjavio je na radiju da je sretan što su odabrali taj naslov.

- To je šokantno, razočaran sam, ne mogu vjerovati. Razumijem da sadržaj priče nije predstavljao ono što je naslov govorio, ali to se ne može dogoditi. Takva neosjetljivost se ne smije dogoditi. Uz puno poštovanje prema novinama, ne smiji dopustiti da se takvo nešto dogodi. To je jednostavno neprihvatljivo. To samo hrani problem rasizma, kaže Michael Yormark, zastupnik Romelua Lukakua.

- Na osnovu razgovora koje sam vodio s dužnosnicima u Italiji, oni misle da to radi nekolicina izoliranih skupina. Nije to problem samo izoliranih skupina, taj problem u Italiji postaje sve veći. Organizacije poput Serije A moraju reagirati, moraju imati akcijski plan. Problem je postao taqko velik da se moraju poduzeti drastične mjere. Lukaku je znao otprilike što ga čeka kada je došao u Italiju, njegov brat Jordan igrao je u Seriji A. Kada smo potpisali u Rimu, doživjeli smo incident u jednom restaurantu. Neću ulaziti u detalje, ali meni je to bilo alarmantno. Romelu voli igrati za Inter, suigrači i navijači lijepo se ophode prema njemu, u Milanu mu je ugodno. Ali problem postoji, treba se prestati skrivati, tvrdi Yormark.

- Najgluplji naslov koji sam ikada vidio, kratko je rekao Lukaku.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.