UEFA pokrenula postupak, RedBird vlasnik dvaju klubova u europskim natjecanjima

Utorak, 20. lipnja 2023. 14:48 Napisao/la  SC
UEFA pokrenula postupak, RedBird vlasnik dvaju klubova u europskim natjecanjima

UEFA je službeno počela postupak oko ispitivanja veza između klubova u vlasništvu RedBirda nakon što su Milan i Toulouse ostvarili plasmane u europska natjecanja.

Milan igra u Ligi prvaka, Toulouse u Europskoj ligi.

UEFA pravilnik je jasan, dva ili više klubova istoga vlasnika ne smiju se natjecati u Europi!

Manji je problem što bi se dogodilo da Milan i Toulouse igraju međusobno neku europsku utakmicu, puno bi bilo osjetljivije kada bi klubovi u istom natjecanju mogli igrati jedan za drugoga.

Sumnjivi su (su)vlasnički odnosi Brightona i Union Saint-Gilloisea, oba kluba su u vlasništvu Tonyja Blooma, te Aston Ville i Vitorie Guimaraes u vlasništvu Nassefa Sawirisa.

Utakmice RB Salzburga i RB Leipziga postale su presedan!

UEFA je dozvolila međusobne utakmice kada se Red Bull formalno odrekao suvlasništva u Salzburgu iako je svima bilo jasno odakle stiže novac austrijskom klubu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.