Što se može dogoditi Juventusu nakon što je cijela uprava podnijela ostavku?

Utorak, 29. studenog 2022. 21:13 Napisao/la  SC

Zanimljivo je da obitelj Elkann&Agnelli i dalje vodi klub bez obzira što je Andrea Agnelli podnio ostavku

Andrea Agnelli
Andrea Agnelli

Nakon što je cijela uprava Juventusa na čelu s Andreom Agnellijem podnijela ostavke, počele su spekulacije o tome što će se dogoditi s najpopularnijim talijanskim klubom.

U talijanskoj javnosti najviše se spominje 2006. godina, kada je Juventus izbačen iz Serije A zbog namještanja rezultata.

U aferi Calciopoli tada je Juventusu presudio sportski sud, koji se za sada ne spominje u aferi oko lažiranja poslovnih knjiga.

Činom ostavke bivša uprava priznala je krivicu, prema prvim najavama Juventus nije u opasnosti.

Talijansko pravosuđe sigurno će kazneno goniti bivše direktore, ali status Juventusa u Seriji A može ugroziti samo sportski sud, koji se ne bavi financijskim malverzacijama.

Drugim riječima, država nema namjeru kazneno goniti klub nego ljude koji su optuženi za krivična djela dok su vodili klub.

Zanimljivo je da obitelj Elkann&Agnelli i dalje vodi klub bez obzira što je Andrea Agnelli podnio ostavku.

Holding kompanija Exor, koja kontrolira klub, odmah je imenovala novog izvršnog direktora i Agnellijevog nasljednika.

Novi upravni odbor trebao bi biti imenovan do 18. siječnja, kada će se održati skupština dioničara.

Navijači Juventusa žele da legenda kluba Alessandro Del Piero postane predsjednik uprave, ali većinski vlasnik kluba John Elkann ne želi na čelu uprave bivše nogometaše nego vješte poslovne ljude.

Što se tiče istrage oko napuhanih transfera, istražitelji ništa nisu mogli dokazati kao što se očekivalo.

Iako je jasno da svi klubovi na svijetu uključujući hrvatske, ponekad napuhuju transfere zbog različitih razloga, ne postoje čvrsti parametri temeljem kojih je moguće točno odrediti cijene igrača.

Konkretno, popularni transfermarkt  odokativnio je odredio parametre prema kojima je  Erling Haaland (170 mil. eura) nedavno postao najskuplji igrač na svijetu ispred Kyliana Mbappea (160 mil. eura). 

Tržište igrača idealni je poligon za malverzacije.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.