Serie A: Juventus praktično postao prvak, Napoli remizirao, Perišić i Brozović pobijedili Tudora

Nedjelja, 06. svibnja 2018. 14:29 Napisao/la  SC

Napoli se dva kola prije kraja oprostio od borbe za naslov prvaka sa Juventusom odigravši samo 2:2 sa Torinom. Juventus nije matematički postao prvak sedmi put za redom, ali u slučaju bodovne izjednačenosti gol razlika je u korist Juventusa

Slavlje Intera u Udinama
Slavlje Intera u Udinama

Igoru Tudoru ne ide baš dobro na klupi Udinesea.

Nakon što je u prošlotjednom debiju na klupi talijanskog prvoligaša osvojio bod protiv fenjeraša Beneventa, danas je doživio teški domaći poraz od Intera.

Završilo je 0:4, a iako se niti jedna hrvatski igrač nije upisao u strijelce, Marcelo Brozović se čak dva puta upisao u asistente.

Prvo je asistirao Ranocchiji u 13. minuti za vodeći pogodak Intera, a zatim nakon što je Rafinha povisio na 0:2, u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Brozović je asistirao Icardiju za 0:3.

U četvrtoj minuti drugog dijela Udinese je ostao sa igračem manje nakon isključenja Fofane zbog naguravanja.

Konačnih 0:4 postavio je Valero u 71. minuti nakon što je Perišić pucao na gol, ali je njegov šut završio kao dodavanje Valeru.

Ivan Perišić odigrao je kao i Brozović svih 90 minuta u dresu Intera.

Kod domaće momčadi Tudor je od prve minute na teren poslao Balića, dok je Perica ušao u 79. minuti.

Udinese nije pružio gotovo nikakav otpor milanskoj momčadi, a 12 poraz u posljednjih 13 utakmica doveo ih je u grčevitu borbu za ostanak.

Napoli se dva kola prije kraja oprostio od borbe za naslov prvaka sa Juventusom odigravši samo 2:2 sa Torinom.

Juventus nije matematički postao prvak sedmi put za redom, ali kako su Juventus i Napoli međusobno izjednačeni (1:0, 0:1), u slučaju bodovne izjednačenosti odlučuje gol-razlika, gdje Juventus ima +61, a Napoli +45.

Dakle, Juventus bi kod Rome i kod kuće od Chieva trebao izgubiti, a Napoli pobijediti kod Sampdorije i doma Crotone, i sve to s kombinirano 16 golova u Napolijevu korist.

Mertens je zabio u 25. minuti, Baselli je u 55. izjednačio, a Hamšik u 71. zabio za novo vodstvo domaćina. Rog i Milić ostali su na klupi.

U borbi za Ligu prvaka Lazio je kod kuće protiv Atalante odigrao 1:1, dok Fiorentina lovi Europsku ligu nakon dramatične pobjede 3:2 kod Genoe.

Benassi je u 43. doveo viole u vodstvo, Rossi u 64. i Lapadula u 68. su preokrenuli, ali je Genoa u 72. ostala bez isključenog Pandeva (ušao s klupe u 46. minuti).

Novi preokret izvela je Fiorentina: Eysseric u 78. za 2:2 i Dabo, koji je u 63. ušao umjesto Badelja, u 80. minuti Genoi je u 85. isključen i Zukanović, i to s klupe, zbog vrijeđanja suca.

Chievo je pobijedio Crotone s 2:1, a SPAL Benevento s 2:0.

Šimić je utakmicu gledao sa klupe SPAL-a.

Sassuolo je pobijedio minimalnim rezultatom Sampdoriju.

Strinić je poraz svoje momčadi gledao s klupe. 

Utakmica 36. kola: Udinese - Inter 0:4 (Ranocchia 13, Rafinha 44, Icardi 45+1, Valero 71), Chievo - Crotone 2:1 (Birsa 12, Stepinski 82/ Tumminello 90+4), Genoa - Fiorentina 2:3 (Rossi 64, Lapadula 68/ Benassi 43, Eysseric 77, Dabo 80), Lazio - Atalanta 1:1 (Caicedo 24/ Barrow 2), Napoli - Torino 2:2 (Mertens 25, Hamsik 71/ Baselli 55, De Silvestri 83), SPAL - Benevento 2:0 (Paloschi 25, Antenucci 83-11m), Sassuolo - Sampdoria 1:0 (Poltano 68)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.