Tri kandidata za mjesto izbornika talijanske reprezentacije

Subota, 26. ožujka 2022. 12:47 Napisao/la  SC
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro

Roberto Mancini sam će odlučiti hoće li dati ostavku nakon blamaže u kvalifikacijama za SP, Italija je u Palermu doživjela poraz od (0:1) Sjeverne Makedonije.

Predsjednik saveza Gabriele Gravina jasno je dao do znanja da savez neće smijeniti Mancinija, koji je prije dvije sezone postao europski prvak.

U međuvremenu talijanski mediji spekuliraju s potencijalnim nasljednicima, u žiži su trojica kandidata: Fabio Cannavaro, Roberto De Zerbi i Gennaro Gattuso!

Cannavaro slovi najveći kandidatom, nekada jedan od najboljih stopera na svijetu kao trener je radio Kini, Saudijskoj Arabiji i Dubaiju.

Drugim riječima, kao trener još se nije počeo baviti ozbiljnim nogometom, pa se spominje da bi u njegovu stožeru bio Marcelo Lippi, koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Gattuso je bivši trener Milana i Napolija, nekadašnji je Cannavarov suigrač iz slavnih dana talijanskog nogometa, pod Lippijevim vodstvom zajedno su postali svjetski prvaci.

De Zebri je ostao bez posla u Donjecku, gdje je vodio momčad Šahtara.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.