Tko će večeras slaviti pobjedu u 277. milanskom derbiju?

Nedjelja, 15. siječnja 2012. 10:50 Napisao  Marko Babić

Milan ipak ima psihološku prednost, rossoneri su pobijedili Inter u zadnja tri gradska derbija i trenutno su na vrhu Serie A. Pritom su najefikasnija ekipa lige sa 37 pogodaka i nisu poraženi u posljednjih 12 utakmica. Inter je pak u posljednjih osam utakmica ubilježio sedam pobjeda

Nedjelja navečer (20.45 sati) rezervirana je za milanski derbi, Inter i Milan u 18. kolu talijanskog nogometnog prvenstva odmjerit će snage po 277 put! Milan je uspješnija momčad sa 109 pobjeda, Inter je slavio 95 puta, a u 72 navrata ogledi su završili neriješeno.

Milan ipak ima psihološku prednost, rossoneri su pobijedili Inter u zadnja tri gradska derbija i trenutno su na vrhu Serie A. Pritom su najefikasnija ekipa lige sa 37 pogodaka i nisu poraženi u posljednjih 12 utakmica.

- Igrat ćemo vrlo važnu utakmicu protiv jake ekipe. Inter ima sjajan sastav - pohvalio je gradskog suparnika Adriano Galliani, dopredsjednik Milana.

Inter je u posljednjih osam utakmica ubilježio sedam pobjeda primivši pritom samo tri gola, no u istom periodu Milanov vratar morao je loptu iz mreže vaditi samo dva puta. Navijači Intera nadaju se povratku ozlijeđenih Wesleyja Sneijdera, Dejana Stankovića i Diega Forlana za ovaj susret.

- Najvažnija su tri boda. AKo pobijedimo vratit ćemo se u utrku i najvažnije otkinut ćemo bodove Milanu - ustvrdio je Claudio Ranieri, trener Intera.

Zanimljivu analizu na temelju podataka sa stranice transfermarkt.de napravio je i portal goal.com izračunavši da sastav Intera vrijedi 255.8, a Milana 253.5 milijuna eura. Zanimljivo je da u ovoj analizi Milanov napad vrijedi 107, a Interov samo 53.5 milijuna eura, dok Interov vezni red dostiže cijenu od 109, a Milanov 67.3 milijuna eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.