Talijanski savez priprema razigravanje za prvaka zbog koronavirusa

Utorak, 10. ožujka 2020. 21:35 Napisao/la  SC

Ako se nastavimo 3. travnja, postoje određeni termini kojima ćemo nadoknaditi odgođene utakmice. U suprotnom potaknuo sam ideju o play-offu i play-outu, kaže predsjednik Gabriele Gravina

Talijanski savez priprema razigravanje za prvaka zbog koronavirusa

Predsjednik talijanskog saveza (FIGC) Gabriele Gravina iznio je plan o doigravanju za prvaka Serije A ako sezona ne bude okončana na vrijeme zbog koronavirusa.

Vlada je zabranila sva sportska događanja do 3. travnja:

- Nadamo se da se sezona završiti kao što je planirano, ako se nastavimo 3. travnja, postoje određeni termini kojima ćemo nadoknaditi odgođene utakmice. U suprotnom potaknuo sam ideju o play-offu i play-outu poštivajući vrijednosti natjecanja. U play-offu za Scudetto igrale bi četiri najbolje momčadi dok bi posljednje četiri u play-outu odlučile tko će ispasti. FIGC bi u tom slučaju mogla prijaviti UEFA-i klubove koji bi sljedeće sezone igrali u europskim natjecanjima, kazao je Gravina.

Prva četiri mjesta zauzimaju Juventus, Lazio, Inter i Atalanta, Lecce, Genoa, SPAL i Brescia razigravali bi za jedno mjesto u Seriji A.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.