Talijanski kup: Roma za pola sata riješila Atalantu i izborila četvrtfinale

Utorak, 11. prosinca 2012. 23:15 Napisao/la  SC

Kup 1/8: Roma - Atalanta 3:0

PRVA UTAKMICA OSMINE FINALA TALIJANSKOG KUPA

ROMA - ATALANTA 3:0

Stadion Olimpico. Gledatelja: 10.000

Sudac: Russo

Strijelci. 1:0 Pjanić (21'), 2:0 Osvaldo (31'), 3:0 Destro (51')

Žuti kartoni: Pjanić (Roma), Raimondi, Moralez (Atalanta)

Crvenii karton: Osvaldo (Roma 54'- izravni crveni karton)

ROMA: Stekelenburg, Pirisi, Burdisso, Romagnoli, Balzaretti (76' Dodo'), Bradley, De Rossi, Pjanić, Lopez, Osvaldo, Destro (61' Marquinho).

ATALANTA: Consigli, Raimondi, Lucchini, Matheu, Brivio, Schelotto, Cigarini (46' De Luca), Cazzola, Moralez (73' Troisi), Carmona, Denis (54' Parra).

I bez pomoći kapetana Francesca Tottija nogometaši Rome bez većih su se problema plasirali u četvrtfinale Kupa Italije. Već nakon pola sata Zemanovi izabranici imali su dva pogotka prenosti protiv Atalante i bilo je jasno da će za prolazak u polufinale igrati protiv pobjednika ogleda Udinese - Fiorentina, koji je na rasporedu 19. prosinca. Za oba Romina pogotka sukrivac je vratar Atalante Consigli. Najprije je u 21. minuti "popio kroz ruke" gol Miralema Pjanića s dvadesetak metara, a potom je deset minuta kasnije jako loše izašao na Osvalda koji je bio brži i plasirao loptu u praznu mrežu.

U 51. minuti nakon fantastične milimetarski precizne asistencije Pjanića na 3:0 povisio je Mattia Destro lijepom dijagonalom otklonivši i posljednju sumnju u prolazak "vučice" među osam najboljih. Istina tri minute nakon pogotka Atalanta je došla u brojčanu prednost, no nije je uspjela kapitalizirati. Prigodom kornera Osvaldo se pokušao osloboditi Matheu, no učinio je to laktom u glavu. Sudac Russo bio je jako blizu događaja i pokazao mu put na prijevremeno tuširanje.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.