Talijanski kup: Roma za pola sata riješila Atalantu i izborila četvrtfinale

Utorak, 11. prosinca 2012. 23:15 Napisao/la  SC

Kup 1/8: Roma - Atalanta 3:0

PRVA UTAKMICA OSMINE FINALA TALIJANSKOG KUPA

ROMA - ATALANTA 3:0

Stadion Olimpico. Gledatelja: 10.000

Sudac: Russo

Strijelci. 1:0 Pjanić (21'), 2:0 Osvaldo (31'), 3:0 Destro (51')

Žuti kartoni: Pjanić (Roma), Raimondi, Moralez (Atalanta)

Crvenii karton: Osvaldo (Roma 54'- izravni crveni karton)

ROMA: Stekelenburg, Pirisi, Burdisso, Romagnoli, Balzaretti (76' Dodo'), Bradley, De Rossi, Pjanić, Lopez, Osvaldo, Destro (61' Marquinho).

ATALANTA: Consigli, Raimondi, Lucchini, Matheu, Brivio, Schelotto, Cigarini (46' De Luca), Cazzola, Moralez (73' Troisi), Carmona, Denis (54' Parra).

I bez pomoći kapetana Francesca Tottija nogometaši Rome bez većih su se problema plasirali u četvrtfinale Kupa Italije. Već nakon pola sata Zemanovi izabranici imali su dva pogotka prenosti protiv Atalante i bilo je jasno da će za prolazak u polufinale igrati protiv pobjednika ogleda Udinese - Fiorentina, koji je na rasporedu 19. prosinca. Za oba Romina pogotka sukrivac je vratar Atalante Consigli. Najprije je u 21. minuti "popio kroz ruke" gol Miralema Pjanića s dvadesetak metara, a potom je deset minuta kasnije jako loše izašao na Osvalda koji je bio brži i plasirao loptu u praznu mrežu.

U 51. minuti nakon fantastične milimetarski precizne asistencije Pjanića na 3:0 povisio je Mattia Destro lijepom dijagonalom otklonivši i posljednju sumnju u prolazak "vučice" među osam najboljih. Istina tri minute nakon pogotka Atalanta je došla u brojčanu prednost, no nije je uspjela kapitalizirati. Prigodom kornera Osvaldo se pokušao osloboditi Matheu, no učinio je to laktom u glavu. Sudac Russo bio je jako blizu događaja i pokazao mu put na prijevremeno tuširanje.

Tablice omogućuje Sofascore