Talijanski kup: Floccari pogotkom u 93. minuti detronizirao Juventus i odveo Lazio u finale Kupa

Utorak, 29. siječnja 2013. 23:05 Napisao/la  SC

Uzvratna polufinalna utakmica Talijanskog nogometnog Kupa: Lazio - Juventus 2:1

 

Uzvratna polufinalna utakmica Talijanskog nogometnog Kupa

LAZIO - JUVENTUS 2:1

Stadion "Olimpico". Gledatelja: 30.000

Sudac: Luca Banti (Livorno)

Strijelac: 1:0 Gonzalez (53'), 1:1 Vidal (90'+2), 2:1 Floccari (90'+3)

Žuti kartoni: Konko, Floccari, A. Dias (Lazio), Isla, Giaccherini, Vidal, Giovinco, Bonucci (Juventus)

LAZIO: Marchetti, Biava, A. Dias, Ciani, Konko, Gonzalez (86' Cana), Ledesma, Hernanes (63' Lulić), Radu, Maduri, Klose (70' Floccari).

JUVENTUS: Storari, Barzagli, Bonucci, Peluso, Isla, Vidal, Marrone (70' Marchisio), Padoin (68' Pirlo), Giaccherini (76' Quagliarella), Vučinić, Giovinco.

Nogometaši rimskog Lazia prvi su finalisti Talijanskog kupa. Nebeskoplavi su na svome Olimpicu pobijedili aktualnog prvaka i osvajača Kupa torinski Juventus sa 2:1, a kako je prva utakmica u Torinu završila 1:1 to im je bilo dovoljno za prolaz.

Skoro sve bitno dogodilo se u sudačkoj nadoknadi susreta. Najprije je Arturo Vidal u drugoj od šest minuta nadoknade pogodio za 1:1. I kada se činilo da se Stara dama spasila i izborila produžetke u narednom je napadu vodstvo Laziu vratio Sergio Floccari glavom nakon kornera sa lijeve strane.

Mogao je Juventus do još jednog poravnanja koje bi ga ovoga puta odvelo u finale, ali ono što je promašio Angelo Marchisio sa metra spada u rubriku vjerovali ili ne. Sve u svemu momčad Vladimira Petkovića više je željela pobjedu i na kraju ju je posve zasluženo izborila.

Prvo poluvrijeme više je sličilo na partiju šaha nego li na nogometnu utakmicu. I Lazio i Juventus "poništavali" su se većim dijelom prvog poluvremena, ostavljajući vrlo malo mjesta uzbuđenjima. Obje momčadi tražile su po jedan jedanaesterac u prvom poluvremenu. Najprije Juventus zbog izlaska Marchettija na Vučinića, pa potom Lazio zbog prekršaja Isle na Koneu, ali sudac Banti u oba je navrata odmahnuo rukom iako je sudeći po televizijskoj snimci oba puta mogao učiniti i drugačije.

Jedine prave, iako ne preteške obrane imao je vratar domaćih Marchetti, tijekom dvije minute sudačke nadoknade prvoga dijela. Najprije je obranio pokušaj Vučinića, a potom Giovinca pa se na odmor otišlo bez pogodaka što je u finale vodilo domaći sastav.

Vodeći pogodak djelo je Alvara Gonzaleza u 53. minuti. Nakon fantastičnog ubacivanja sa lijeve strane Ledesme, Gonzalez je pobjegao svom čuvaru Pelusu i glavom matirao nemoćnoga Storarija. U 66. minuti Juventus je još jednom opravdano tražio kazneni udarac nakon što je Ciani u kaznenom prostoru za dres povukao i srušio Giovinca, ali se Banti i ovoga puta nije oglasio.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.