TALIJANSKI KUP

Destro odveo Romu u finale Kupa

Četvrtak, 18. travnja 2013. 08:58 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala Kupa Italije: Inter - Roma 2:3. Mateo Kovačić odigrao je dobru utakmicu

Uzvratna utakmica polufinala Kupa Italije

 

INTER - ROMA 2:3

 

Stadion "Olimpico" Gledatelja: 52.600

 

Sudac: Mauro Bergonzi

 

Strijelci: 1:0 Jonathan (22'), 1:1 Destro (55'), 1:2 Destro (69'), 1:3 Torosidis (74'), 2:3 Alvarez (80')

 

Žuti kartoni: Juan Jesus, Jonathan (Inter)

 

INTER: Handanovič, J. Zanetti, Samuel, Jonathan, Ranocchia (86' Belloni), Juan Jesus, Kuzmanović (73' Forte), Alvarez, Schelotto (64' Benassi), Kovačić, Rocchi.

 

ROMA: Stekelenburg, Torosidis, Leandro Castan, Marquinhos, De Rossi, Bradley, Marquinho, Florenzi (46' Balzaretti), Totti, Lamela (76' Taddei), Destro (70' Dodo).

 

Nogometaši Rome plasirali su se u finale talijanskog Kupa. Nakon što su još u siječnju pod Zdenekom Zemanom u Rimu pobijedili Inter s 2:1, u srijedu navečer su u Milanu pod Aurelijom Andreazzolijem slavili s 3:2. Za trofej će se boriti protiv gradskog rivala Lazija 26. svibnja.

 

Nerazzurri su nakon prvih 45 minuta imali rezultat koji ih je vodio u finale, no u nastavku je njihova obrana inkasirala tri pogotka. Dva je zabio Destro, a jedan Torosidis. Strijelci za domaće bili su Jonathan i Alvarez, a vrlo dobrih 90 minuta odradio je Mateo Kovačić.

 

Rimljani su bolje počeli utakmicu i domaći vratar Handanović imao je dvije intervencije u prvih pet minuta. Prvo je morao reagirati na opasan centaršut Florenzija, a potom zaustaviti slobodni udarac Tottija. Uslijedio je period izjednačene igre bez izglednih prilika. Inter je bio neopasan, u završnicu je dolazio s malo igrača i njegova se igra svela uglavnom na individualne pokušaje Kovačića kroz sredinu i Alvareza preko desnog krila.

 

Bez uzbuđenja igralo se do 22. minute, kada su Nerazzurri odigrali fantastičnu akciju i poveli. Napad je započeo Kovačić dodavanjem za Jonathana. Brazilac je odigrao dupli pas s Alvarezom, zatim dupli pas s Rocchijem pa na kraju preciznim udarcem pogodio lijevi kut Stekelenburgovih vrata. Valja istaknuti da su mu i Alvarez i Rocchi loptu vraćali petom.

Pogodak je domaćima donio mirnoću pa su u idućim minutama kontrolirali utakmicu. Rocchijev pokušaj u 24. minuti obranio je gostujući vratar, a minutu kasnije Kovačić je sjajnom loptom uposlio Jonathana, no njegov je udarac blokiran.

 

Roma se probudila u posljednjih 15 minuta prvog dijela. Imala je nekoliko odličnih prilika, no Handanović je na golu Intera činio čuda. U 33. minuti nije mogao ništa kod dalekometnog udarca Marquinhosa koji je promijenio smjer pa prohujao pored gola, no u 34. i 45. minuti je sjajnim paradama zaustavio pokušaje Destra i Florenzija.

 

Roma je u nastavak ušla s jednim novim igračem, Balzarettijem koji je zamijenio Florenzija, a prvu prijetnju za Handanovića kreirao je Totti u 47. minuti. Njegov udarac izvan kaznenog prostora otišao je malo pored vrata. Gosti su nastavili tražiti izjednačenje. U 53. minuti u prilici se našao Torosidis, ali je previše oklijevao pa je Samuel stigao u blok. Dvije minute kasnije na semaforu je zasvijetlilo 1:1, a nemoćni su ostali i Samuel i Handanović.

Lamela je poslao dobru loptu u prostor, a Destro je pravovremeno utrčao iza leđa argentinskog stopera pa lobom prevario Handanovića. Samuel je pokušao spasiti pogodak klizećim startom, ali na kraju su i on i lopta završili u mreži.

 

Stramaccioni je odgovorio uvođenjem 18-godišnjeg Benassija, no njegov potez nije urodio plodom. Desetak minuta igralo se ravnopravno, bez značajnijih prilika, a onda je u 69. minuti Roma postigla drugi pogodak i otvorila si put prema finalu protiv Lazija. Nakon brze akcije s lijeve je strane ubacio Balzaretti, a svoj drugi pogodak na utakmici iz blizine je zabio Destro.

Interu su tada za prolaz trebala tri pogotka, a Roma je svaku nadu Nerazzurra uništila pet minuta kasnije pravom majstorijom Torosidisa.

 

Grk je po desnoj strani stigao na jednu dugu loptu i opalio s vrha kaznenog prostora. Handanović je stajao malo ispred vrata i lopta ga je preletjela za velikih 3:1 u korist Rimljana. Do kraja utakmice igralo se sasvim otvoreno, a Inter je uspio doći do jednog pogotka. Zabio ga je Alvarez nakon solo-akcije u 80. minuti. Pucao je sa 16 metara i uhvatio Stekelenburga na "krivoj nozi".

 

S ukupnih 5:3 Roma je osigurala mjesto u finalu Kupa, a tamo ju čekaju gradski rivali. Lazio je svoje mjesto u finalu izborio još u siječnju protiv Juventusa. Inter je ovim porazom izgubio šansu da se kroz Kup plasira u Europu, a s obzirom na trenutno stanje na tablici, teško će to učiniti i kroz Serie A.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.