Talijani uvode tehničke izvještaje o najsloženijim odlukama VAR-a

Ponedjeljak, 18. studenog 2019. 18:26 Napisao/la  SC
Talijani uvode tehničke izvještaje o najsloženijim odlukama VAR-a

Predsjednik taljanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabriele Gravina zalaže se za veću transparentnost u procesu donošenja odluka kod upotrebe VAR-a.

- To bi smanjilo napetosti, uvijek branim suce! Dogovorili smo sastanak s trenerima i kapetanima momčadi koji će biti otvoren za javnost, došlo je vrijeme da se objesne neki regulatorni aspekti. Suci uvijek na kraju plaćaju cijenu, odluke se uvijek prikazuju kao nešto loše. Zanima nas veća transparentnost, pa tražimo od vodećih ljud da razmotre mogućnost objave tehničkog izvještaja o najsloženijim odlukama. Ne bismo se trebali bojati priznati kada suci pogriješe, to bi također smanjilo napetosti, smatra Gravina.

Ideja nije loša!

Primjerice, bilo bi razborito da su suci objasnili utjecaj VAR-a u sudačkoj nadoknadi utakmice Lige prvaka između Dinama i Šahtara.

Tada je sudac Felix Brych dosudio nepostojeći kazneni udarac nakon što je Taison pao u duelu s Đirom, a onda je na intervenciju VAR-a promijenio odluku i dosudio kazneni udarac nakon što je vidio da je Theophile laktom udario vratara Pjatova.

Problem je što se sudačka odluka dugo nakon utakmice proizvoljno komentirala čemu je najviše pridonio trener Dinama Nenad Bjelica.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.