Stigla vijest koja bi mogla promijeniti odnose u talijanskom nogometu

Subota, 10. veljače 2024. 00:44 Napisao/la  SC

Treba naglasiti da iza strateškoga ulaganja u nogomet stoji saudijska država, isti saudijski fond vlasnik je Newcastlea

Dan Friedkin  s trofejom Konferencijske lige
Dan Friedkin s trofejom Konferencijske lige

Iz Rima stiže vijest koja bi mogla promijeniti odnose u talijanskom nogometu!

La Repubblica piše da saudijski investicijski fond namjerava kupiti Romu, prema istom izvoru obitelj Friedkin dobila je prvu ponudu od 900 mil. eura, koju su vlasnici rimskog kluba odbili.

Treba dodati da Saudijci nude još 300 mil. eura za stadion!

Pregovori se nastavljaju!

Predstavnik obitelji Friedkin, Eric Williamson, zadužen je za pregovore sa Saudijcima, prva runda pregovora odrađena je u Saudijskoj Arabiji.

Budući da je isti saudijski fond vlasnik Newcastlea, zbog UEFA-inih pravila prema kojima klubovi istoga vlasnika ne smiju igrati u istom natjecanju, Saudijci su odlučili eventualnim formalnim vlasnikom rimskoga kluba odrediti Turkija Alalshikha.

Turki Alalshikh zadužen je za sva veća sportska događanja u Saudijskoj Arabiji,  hrvatskoj javnosti postao je posebno zanimljiv zbog natezanja oko meča Filipa Hrgovića.

Treba naglasiti da iza strateškoga ulaganja u nogomet stoji saudijska država, saudijski princ Mohammed bin Salman izravno nadzire ulaganja u saudijski nogomet i Newcastle, nije tajna da Saudijci žele proširiti ulaganja diljem europskog kontinenta.

Primarni cilj je kupovina posrnulih klubova velikih imena kao što je bio Newcastle prije nego što je postao saudijsko vlasništvo.

Vrlo brzo Newcastle postao je jedan od vodećih klubova Premielige isto kao što bi Roma postala jedan od vodećih klubova Serije A.

Roma je zadnji put bila prvak davne 2001. godine pod vodstvom Fabija Capella.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.