Serie A: Spezia pobijedila Milan, Volpi prodao klub prije najveće pobjede u povijesti

Subota, 13. veljače 2021. 22:42 Napisao/la  SC

Kako je Milan igrao u La Speziji najbolje će potvrditi podatak da tijekom 90 minuta nisu upisali niti jedan udarac u okvir domaćega gola. Napoli pobijedio Juventus

Slavlje nogometaša Spezie
Slavlje nogometaša Spezie

Nogometaši Spezije ostvarili su najveću pobjedu u povijesti samo dva dana nakon što je Gabriele Volpi prodao klub američkom investitoru Robertu Plateku za 40 milijuna eura.

U utakmici 22. kola Spezia je na stadionu Alberto Picco pobijedila Milan 2:0, u utakmici u kojoj Milan nije uputio niti jedan udarac u okvir gola!

Najveću prigodu za Milan propustio je Mario Mandžukić, udarac glavom kojega je u 91. minuti prošao tik uz vratnicu.

Debitant u Serie A imao je ove sezone već jednu veliku pobjedu, slavili su u Napulju (1:2), ali pobjeda nad Milanom ipak ima kud i kamo veću težinu.

Posljednji gostujući poraz nogometaši Milana doživjeli su  22. prosinca 2019. godine u Bergamu od Atalante (5:0).

Mario Mandžukić u igru je ušao u 64. minuti umjesto Leaoa, a Ante Rebić nije bio u sastavu za ovo gostovanje u La Speziji, koje bi Milan moglo itekako skupo stajati u  borbi za scudetto.

- Spezija je zasluženo pobijedila, nismo bili kvalitetni i to su naši suparnici iskoristili. Bit će nam ovo vrijedna lekcija, valjda ćemo sada shvatiti da će nam biti neugodno ako ne budemo na određenoj razini. Mučili smo se, ništa nam nije uspijevalo, uključujući i moje izbore. Bila je ovo loša predstava, zasluženo smo napustili teren pognute glave, ali od sutra se opet postavljamo na noge, rekao je Stefano Pioli, trener Milana.

Napoli je pobijedio Juventus, Gennaro Gattuso ostvario je najvažniju pobjedu ove sezone.

Treneru Napolija mediji su već pripremili oproštaj, Napoli se pobjedom opet vratio u borbu za Ligu prvaka.

Marko Pjaca igrao je od 76. minute za Genou u utakmici bez golova u Torinu, Milan Badelj bio je suspendiran zbog kartona.

Utakmice 22. kola: Torino - Genoa 0:0, Napoli - Juventus 1:0 (Insigne 31-11m), Spezia – Milan 2:0 (Maggiore 56, Bastoni 67).

Poredak: Milan 49, Inter 47 (21), Juventus 42 (21), Napoli 40 (21), Roma 40 (21), Lazio 40 (21), Atalanta 37 (21),...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.