ŠOKIRAO JAVNOST Gian Piero Gasperini priznao da je zaražen koronavirusom

Nedjelja, 31. svibnja 2020. 09:26 Napisao/la  SC

Budući da nisam imao povišenu temperaturu, nisam radio test, ali prije 10 dana krvni testovi potvrdili su da imam COVID-19, kaže trener Atalante

Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini

Gian Piero Gasperini šokirao je talijansku javnost, trener Atalante kaže da je bio zaražen COVID-om 19 na dan utakmice Lige prvaka protiv Valencije.

- Osjećao sam se loše dan prije utakmice s Valencijom, poslijepodne prije utakmice osjećao sam se još gore. Ako pogledate snimke, vidjet ćete da nisam izgledao dobro na klupi. Najgore je bilo 10. ožujka. Dvije noći nakon toga nisam dobro spavao. Nisam imala groznicu, ali osjećao sam se kao da jesam. Bolnica je u blizini terena, svake dvije minute prolazila su kola hitne pomoći, zvučalo je kao ratna zona. Noću bih pomislio, što će mi se dogoditi ako odem u bolnicu? Ne mogu sada ići, imam još puno toga za napraviti. Na neki način šalio sam se sam sa sobom da bih poboljšao raspoloženje, ali s druge strane, stvarno sam o tome razmišljao. U subotu, 14. ožujka, odradio sam najteži trening zadnjih godina, sat vremena bio sam na traci za trčanje, plus trčanje 10 km. Osjećao sam se snažno, divno, kazao je Gasperini.

Nedavno se dokazalo da gubitak okusa može biti simptom COVID-a 19:

- Dan poslije utakmica, ekipa je dobila šampanjac Dom Perignon od kuhara restaruranta s Michelin zvijezdom, koji je navijač Atalante. Okusio sam ga i rekao: "Ovo je voda ...". Hrana je imala okus kruha. Potpuno sam izgubio okus. Tri tjedna sam ostao na u kampu za trening, kad sam se vratio svojoj kući u Torinu, poštivao sam socijalnu distancu sa suprugom i djecom. Budući da nisam imao povišenu temperaturu, nisam radio test, ali prije 10 dana krvni testovi potvrdili su da imam COVID-19. Imam antitijela, ali to ne znači da sam sada imun, kazao je Gasperini.

Kao što je poznato, Bergamo je bio jedan od epicentra pandemije u Italiji.

Epidemiolozi smatraju da je utakmica Lige prvaka protiv Valencije, odigrana 19. veljače na San Siru, bila jedno od najvećih žarišta epidemije.

Oko 40.000 ljudi putovalo je iz Bergama u Milano i natrag, dugo se slavila povijesna pobjeda Atalante (4:1).

- U gradu vlada duboka, dostojanstvena tuga. Ozračje je tužno, osjećate ga svugdje, na ulici, u očima ljudi, u zatvorenim barovima i restoranima, u patnji člana moga stručnog stožera koji je izgubio oca. Trebat će proći godine da se shvati što se dogodilo, ovo je bio centar tragedije. Svaki put kada pomislim na to, sve se učini apsurdnim: vrhunac sportske radosti podudarao se s očajem zbog Bergama, rekao je Gasperini.

Ultrasi iz Atalante prosvjeduju protiv odluke o nastavku sezone:

- Razmišljali smo se to mnogo puta. Ono što neki mogu nazvati amoralnim, drugi vide kao instinktivnu pozitivnu reakciju, pobjedu života, reakciju na smrt. Atalanta može pomoći Bergamu da se digne, poštujući bol i tugu. Treba proći još puno vremena prije nego što na trgu ili u zračnoj luci ponovno vidimo radosne prizore, ali stanovnici Bergama su pepeo koji gori pod pepelom. Polako će se opet pojaviti plamen radosti. Ova momčad ostala je povezana s patnjom Bergama, nitko od igrača nije napustio grad tijekom karantena, momčad će predstavljati Bergamo na terenu, zaključuje Gasperini.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.