×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Snijeg diktira nogometni ritam u Italiji

Subota, 04. veljače 2012. 10:34 Napisao/la 

Zbog snježnog nevremena svi susreti 22. kola Serie A igrati će se u nedjeljnom dnevnom terminu. Odgođen susret Cesena - Catania.

Priroda je opet jača. Iako talijanski klubovi ubiru enormne novce od TV prava za prijenose Serie A i Serie B, protiv snježnog nevremena se ne može. Satelitska TV postaja Sky Italia (preko pet milijuna pretplatnika) koja je vlasnik TV prava za talijansku ligu "rastegnula" je, po uzoru na engleske kolege, igranje nogometa na Apeninima u nekoliko termina. Obično se dva susreta igraju subotom (18.00 i 20.45 sati), potom slijedi cjelodnevni nedjeljni program u tri termina (12.30, 15.00 i 20.45) a nerijetko se jedna utakmica igra i u ponedjeljak navečer (20.45). Ovog vikenda se, bez obzira na potpisane ugovore, Talijani vraćaju starim navikama.

Sve utakmice će se igrati u nedjelju i to u dnevnom terminu. Osim sudara Cesena - Catanija koji je odgođen zbog snijega. Ekstremno niske temperature i snijeg, koji su okovali naše susjede, natjerale su vodstvo lige da zbog sigurnosti igrača, ali i gledatelja, sve utakmice susrete "čekiraju" za nedjelju. Tako će se u 12 sati i 30 minuta igrati utakmica Genoa - Lazio, dok su s početkom u 15.00 sati na programu susreti: Palermo - Atalanta, Lecce - Bologna, Novara - Cagliari, Roma - Inter, Milan - Napoli, Chievo - Parma, Juventus - Siena i Fiorentina - Udinese.

Ukoliko se vremenski uvjeti dodatno pogoršaju, postoji mogućnost dodatnih odgoda. Tako je primjerice više nego upitan derbi Rome i Intera, jer je u glavnom gradu Italije do subote ujutro palo - gotovo pola metra snijega. Rim izgleda poput alpskih destinacija, gradonačelnik Gianni Alemanno javno apelira da se ne koriste automobili i da građani ne izlaze iz svojih domova bez prijeke potrebe. Kako će to izgledati do sutra, samo nebo zna...

Definirani su i termini za odigravanje već odgođenih susreta 21. kola. Tako će se utakmice Atalanta - Genoa i Parma - Juventus igrati u srijedu 15. veljače, Bologna i Fiorentina u utorak 21. veljače, a Siena - Catania u srijedu 22. veljače.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.