Siniša Mihajlović službeno postao trener Milana, Pippo Inzaghi dobio otkaz

Utorak, 16. lipnja 2015. 16:24 Napisao/la  SC

Mihajlović je potpisao dvogodišnji ugovor s Milanom u koji je došao iz Sampdorije


Siniša Mihajlović službeno je postao trener Milana. Prema najavama srpski stručnjak naslijedio je na klupi milanskog kluba Pippa Inzaghija, koji je dobio otkaz nkon sezone za zaborav.

Mihajlović je potpisao dvogodišnji ugovor s Milanom u koji je došao iz Sampdorije nakon što je Carlo Ancelotti odbio ponudu Milana. Do tada Mihajlović se spominjao kao novi trener Napolija.

Kao trener Mihajlović je radio u Bologni, Cataniji, Fiorentini i Sampdoriji, radio je kao izbornik srpske reprezentacije. Mihajlović je Srbin hrvatskog porijekla, igračku karijeru počeo je Borovu iz kojega je otišao u Vojvodinu u razdoblju tijekom kojega je klub vodio Ljubo Španjol. Zanimljivo, Mihajlović je u to doba pregovorao s Rijekom.

Igračku afirmaciju stekao je dresu Crvene zvezde s kojom je postao europski prvak. Internacionalnu reputaciju stekao je u Seriji A (Roma, Sampdoria, Lazio, Inter), a svjetsku slavu stekao kao iznimni izvođač slobodnih udaraca. Ostao je upamćen kao prvi igrač u Seriji A, koji je hat-trick ostvario slobodnim udarcima.

Tablice omogućuje Sofascore