Simone Inzaghi: Kad sam došao u Inter, mislio sam da će samo Hakimi otići

Ponedjeljak, 13. prosinca 2021. 10:46 Napisao/la  SC
Simone Inzaghi
Simone Inzaghi

Inter vodi na ljestvici, Simone Inzaghi uspio je momčad aktualnog prvaka podignuti na razinu koju nitko nije očekivao nakon odlaska Antonija Contea i nekoliko ključnih igrača:

- Na vrhu smo ljestvice, došli smo do osmine finala Lige prvaka nakon 11 godina, tako da je teško bilo očekivati bolje. Znao sam da igramo dobro od samog početka, a to je bilo prije 23 utakmice, pred nama je dug put. Sada kada smo na vrhu, naravno da želimo tu i ostati. Međutim, prije samo mjesec dana bili smo sedam ili osam bodova iza vodećih, tako da znamo koliko je ova sezona neizvjesna, kaže Inzaghi u mandatu kojega Inter igra dopadljivije nego kada je trener bio Conte:

- Malo smo podigli pritisak, to su tražili igrači koje sam imao na raspolaganju. Pronašli smo dobar balans u posljednje vrijeme, dobro zauzimamo prostore, imamo središnje i krilne igrače koji igraju prema naprijed. Kad sam došao u Inter, mislio sam da će samo Hakimi otići. Tada smo izgubili Eriksena i Lukakua, pa sam morao promijeniti stvari, ali imam veliku podršku, trudili smo se da nađemo igrače koji su funkcionalni za projekt. Imam igrače koji znaju donositi odluke i nije lako izostaviti neke velike talente iz prve momčadi, ali svi velikodušno surađuju sa mnom i mojim osobljem, naglasio je Inzaghi.

Tablice omogućuje Sofascore