Serie A: Zlatan Ibrahimović u 93. minuti spasio Milan poraza od Verone

Nedjelja, 08. studenog 2020. 22:45 Napisao/la  SC
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović

U 93. minuti u jeku žestokog pritiska Milana lopta je stigla do Diaza na desnoj strani kaznenog prostora, Ibrahimović je prema običaju bio najviši u skoku, odmjerenim udarcem glavom loptu je sa 6 metara poslao u mrežu uz daljnju vratnicu - 2:2.

Ibrahmović je u zadnjim minutama spasio Milan prvoga poraza, najbolja obrana lige nije izdržala sve jači pritisak švedskog veterana.

U 5. minuti Zaccagni je stvorio višak po lijevoj strani i precizno odigrao na prvu vratnicu, Kalinić je u padu loptu nogom poslao u Donarummu.

U nastavku akcije uslijedio je ubačaj iz kuta, Barak je spretno iskoristio priliku nakon što je Ceccherini glavom loptu poslao u gredu, a Donnarumma odletio u prazno - 0:1.

U 19. minuti Zaccagni je udario po lopti na rubu kaznenog prostora, Calabria je skrenuo loptu i prevario Donnarummu - 0:2.

U 27. minuti Kessie je utrčao u kazneni prostor, skrenuo loptu koja je Magnani dotaknuo dovoljno da završi u mreži - 1:2.

Verona je u prvom dijelu reletivno lako podnosila pritisak Milana, koji se znatno pojačao u nastavku utakmice kada je ušao Rebić.

U drugom dijelu Milan je izrazito dominirao kroz posjed lopte.

U 65. minuti Lovato je nespretno po nogama udario Kessiea, kazneni udarac Ibrahimović je izveo tako loše da je lopta odletjela nekoliko metara iznad grede.

Zadnjih petnaestak minuta svi napadi Milana sveli su se na Ibrahimovićeve pokušaje.

U 76. minuti nakon ubačaja iz kuta Ibrahimović je svih nadskočio na petercu i glavom loptu poslao u gredu.

Minutu kasnije Silvestri je uspio obraniti Ibrahimovićev udarac glavom iz blizine nakon Rebićeva ubačaja slijeva.

U 90. minuti Ibrahimović i Ceccherini su skočili, VAR je pokazao da je Ibrahimović igrao rukom prije nego što se lopta odbila do Calabrije, koji je zatresao mrežu i nakratko razveselio suigrače.

U 92. minuti sve goropadniji Ibrahimović je iz okreta udario po lopti, Silvestri je obranio.

Bila je to najava pogotka, momčad Ivana Jurića nije uspjela zadržati Ibrahimovića.

MILAN: G. Donnarumma, Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo Hernandez, Kessie, Bennacer, Saelemaekers (46 Rebić), Calhanoglu (87 Hauge), Leao (78 Diaz), Ibrahimovic

VERONA: Silvestri, Ceccherini, Magnani (73 Cetin), Lovato, Lazović, Dawidowicz (64 Tameze), Ilić (69 Udogie), Dimarco, Zaccagni, Barak, Kalinić (64 Colley)

Utakmica 7. kola: Milan - Verona 2:2 (Magnani 27-ag, Ibrahimović 90+3/Barak 6, Calabria 19-ag)

Poredak: Milan 17, Sassuolo 15, Napoli 14, Roma 14, Juventus 13, Atalanta 13... 8. Verona 12.....

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.