TALIJANSKO PRVENSTVO

Lazio svladao Bolognu, Verona i Roma remizirali

Subota, 22. kolovoza 2015. 20:00 Napisao/la  SC

Susret 1. kola: Verona - Roma 1:1, Lazio - Bologna 2:1

Novu sezonu Serie A remijem su na stadionu Bentegodi otvorili Verona i Roma. Utakmica je završila 1:1, a pogotke su zabijali Janković za domaće odnosno Florenzi za goste.

Već u 2. minuti domaćin je imao veliku priliku, ali pokušaj Juana Gomeza s ruba 16-erca je završio malo preko Rominog gola.

Vučica je u prvom dijelu prijetila, no bile su to tek poluprike poput one Nainggolana s ruba 16-erca, ali vratar Rafael je odlično reagirao i obranio. U 32. minuti Edin Džeko imao je najveću šansu na utakmici pucavši glavom, ali njegov pokušaj završio je malo pored desne vratnice.

Na početku nastavka, Verona je u jednom napadu imala dvije velike prilike, koje je sjajno obranio Szczesny. No domaćin je ipak došao u vodstvo u 61. minuti golom Boška Jankovića, koji je nakon dugog ubačaja na desnu vratnicu matirao Szczesnyja.

Samo pet minuta kasnije Roma je izjednačila dalekometnim šutom Florenzija, a na njegovu loptu slavo je reagirao vratar Rafael. U 73. minuti Nainngolan je potegnuo s ruba kaznog prostora, ali vratar Verone je spremno boksao jak udarac.

U 89. minuti Roma je imala veliku priliku za pobjedu, ali nakon što se Miralem Pjanić našao sam u lijevom dijelu kaznenog prostora, pucao je u donji bliži kut, ali Rafael je odlično obranio. U trećoj minuti nadoknadi domaći vratar ponovo je odlično reagirao skinuvši ovaj put pokušaj Nainggolana glavom.

Serie A - 1. kolo

Verona - Roma 1:1 (Janković 61/Florenzi 66)

VERONA: Rafael - Pisano, Marquez, Moras, Souprayen (79 Romulo) - Sala, Hallfredsson, Greco - Janković (83 Pazzini), Toni, Gomez (74 Siligardi)

ROMA: Szczesny - Florenzi, Manolas, Castan, Torosidis - Pjanić, De Rossi (66 Keita), Nainggolan - Salah (66 Falque), Džeko, Gervinho (84 Ibarbo)

Lazio - Bologna 2:1 (Biglia 17, Kishna 23/Mancosu 43)

LAZIO: Berisha - Basta, de Vrij, Gentiletti, Radu - Parolo, Biglia (52 Cataldi), Lulić (62 Milinković-Savić) - Candreva (75 Anderson), Keita, Kishna

BOLOGNA: Mirante - Ferrari, Oikonomou, Rossettini, Masina - Brighi, Crisetig (83 Diawara), Crimi (46 Pulgar) - Brienza - Mancosu, Acquafresca (76 Destro)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.