Serie A: Roma pobijedila Juventus i zakomplicirala borbu za Ligu prvaka, Tudor pobijedio

Nedjelja, 12. svibnja 2019. 15:37 Napisao/la  SC
Edin Džeko (Roma) asistent i strijelac protiv Juventusa
Edin Džeko (Roma) asistent i strijelac protiv Juventusa

Roma je pobijedila Juventus i osvojila bodove s kojima je dodatno zakomplicirala borbu za europski plasman.

Dva kola prije kraja prvenstva još uvijek se nudi mogućnost plasman na 4. mjesto koje vodi u Ligi prvaka.

Torino je preokretom pobijedio Sassuolo 3:2 i zadržao male izglede za plasman u Ligu prvaka.

Torino je u 17. minuti mogao povesti, ali je Andrea Belotti kazneni udarac raspalio visoko preko gola.

Rasterećeni gosti poveli su u 27. minuti golom Bourabije koji je s 20-ak metara niskim udarcem pogodio sam kut.

Sassuolov veznjak od sreće je počeo skidati dres i navukao ga je preko glave, ali je zaboravio da je 15-ak minuta ranije dobio žuti karton pa mu je sudac zbog skidanja opreme pokazao drugi i gosti su gotovo sat vremena igrali s igračem manje.

Tragičar Belotti iskupio se za promašaj u 56. minuti golom nakon krasne akcije domaćih, ali to je bio tek početak njegova showa u Torinu.

Torino je krenuo po sva tri boda, ali je u 71. minuti Boga nevjerojatnom solo akcijom prošao tri igrača Torina, no Sirigu mu je obranio udarac. Međutim, odbijenu loptu u gol je petom pospremio Lirola.

Nekoliko trenutaka kasnije Belotti je prekrasnim škaricama iz srca kaznenog prostora umalo izjednačio, ali mu je Consigli obranio.

U 81. minuti za 2:2 zabio je Simone Zaza nakon jako dobre akcije domaćina. Samo minutu i pol kasnije bilo je 3:2 i to na spektakularan način.

U identičnoj akciji kao kod prvog pokušaja, centaršutom s desne strane i škaricama s gotovo identičnog mjesta, Belotti je prekrasno zabio za potpuni preokret i vrlo važnu pobjedu Torina.

Tudorov Udinese slavio je dvama golovima Okake i jednim Samira u gostima kod Frosinonea za koji je počasni pogodak zabio Dionisi. 

Udinese na 16. mjestu ima dva prednosti (37)  pred Empolijem na 18. mjestu koje vodi u drugu ligu.

Pajač je igrao cijelu utakmicu u dresu Empolija u gostujućoj pobjedi kod Sampdorije. 

Utakmice 36. kola: Torino - Sassuolo 3:2 (Belotti 56, 82, Zaza 81/Bourabia 27, Lirola 71), Frosinone - Udinese 1:3 (Dionisi 85/ Okaka 11, 44, Samir 41), Sampdoria - Empoli 1:2 (Quagliarella 90+2-11m/ Farias 56, Di Lorenzo 75), SPAL - Napoli 1:2 (Petagna 84-11m/ Allan 49, Rui 88), Roma - Juventus 2:0 (Florenzi 79, Džeko 90+2)

Poredak: Juventus 89, Napoli 76, Atalanta 65, Inter 63, Milan 62, Roma 62, Torino 60, Lazio 58....

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.