Serie A: Roma svladala Parmu, Torino bolji od Lazija u snježnim uvjetima

Nedjelja, 17. ožujka 2013. 22:59 Napisao/la  SC

Utakmice 29. kola: Roma - Parma 2:0, Torino - Lazio 1:0, Sampdoria - Inter odgođeno

Serie A – 29. kolo

ROMA - PARMA 2:0

Stadion "Olimpico" Gledatelja: 40000

Sudac: Bergonzi (Genova)

Strijelci 1:0 Lamela (7'), 2:0 Totti (70')

Žuti kartoni: Benalouane, Rosi, Valdes (Parma)

ROMA: Stekelenburg; Marquinhos, Burdisso, Castan; Florenzi, De Rossi, Tachtsidis (68' Bradley), Marquinho (83' Balzaretti); Lamela, Perrotta (87' Taddei); Totti.

PARMA: Mirante; Benalouane, Paletta, Lucarelli; Rosi, Ampuero (57' Biabiany), Valdes, Parolo (88' Galloppa), Gobbi; Amauri, Sansone (75' Belfodil).

Roma je lakše od očekivanja pobijedila Parmu sa 2:0. Bilo je domaćinima puno lakše igrati kada je Lamela već u sedmoj minuti matirao Mirantea za 1:0. Obrana Parme kratko je odbila jednu loptu na koju je naletio De Rossi i pokušao pucati desnom nogom iz voleja.

Umjesto udarca bila je to sjajna asistencija za Lamelu koji sa dva koraka posprema loptu u mrežu za 1:0. Već u 16. minuti Roma je mogla sve riješiti. Marquinho je sa lijeve strane ušao u kazneni prostor i potom dao povratnu loptu za Perrottu koji pogađa spoj stative i prečke.

U 48. minuti Roma je pogodila još jednu stativu. Ludi slobodnjak izveo je Totti sa desnoga ruba kaznenog prostora. Mirante je već bio savladan kada je lopta pogodila najprije stativu pa prečku ali nije i odsjela iza njegovih leđa pa je ostalo 1:0. Parma je u 50 minuti mogla i morala poravnati ali je Amauri lobom prebacio prazan gol.

U 62. minuti drvo je pogodila i Parma. Nakon kornera sa desne strane Paletta je sjajno pucao glavom ali je njegov pokušaj odsjeo na stativi. Na loptu je potom naletio Benalouane koji je opalio "nebu pod oblake"

U 70. minuti "il capitano" Totti namjestio je nogu i pogodio iz slobodnjaka sa ruba kaznenog prostora za 2:0.

TORINO - LAZIO 1:0

Stadion "Delle Alpi" Gledatelja: 8.000

Sudac Tagliavento (Terni)

Strijelac: 1:0 Jonathas (78')

Žuti kartoni: Glik, Cerci (Torino), Ciani (Lazio)

Crveni karton: Ciani (Lazio 16'-drugi žuti karton)

TORINO: Gillet, Darmian, Gu. Rodriguez, D'Ambrosio, Brighi, Gazzi, Cerci, Meggiorini (57' Bianchi), V. Barreto (77' Jonathas), Santana (61' Birsa)

LAZIO: Bizzarri, Pereirinha, Cana, Ciani, Radu, C. Ledesma, Candreva, A. Gonzalez (77' Biava), Onazi (79' Saha), Lulić, Kozak (77' Ederson).

Odmah nakon što je ušao sa klupe i nakon pauze od nekoliko minuta zbog čišćenja snijega Jonathas je Torinu donio vrlo vrijedna tri boda i pobjedu nad Laziom. Nakon kornera iz blizine na prvoj stativi objektivno mu nije bilo teško poentirati za pobjedu. S obzirom na stanje travnjaka u Torinu nije igrao nogomet.

Zbog nevremena odgođena utakmica Sampdoria - Inter
Treća utakmica Sampdoria - Inter koja se trebala odigrati od 20.45 odgođena je zbog nevremena Utakmica će biti odigrana 2 ili 3 travnja s početkom u 18.30 sati. Utakmica se najprije trebala igrati u poslijepodnevnom terminu, ali je na zahtjev Intera prebačena u večernji termin, a onda je odgođena zbog opasnosti od snijega i kiše. Od kasnog poslijepodneva Genovu su zahvatile jake kiše a stadion Ferraris nalazi se u zoni visokog rizika od poplava

S obzirom na uvjete za igru i gusti snijeg koji je padao u Torinu posve je očekivano bilo da prvo poluvrijeme završi bez pogodaka. Branič Lazia Ciani učinio je dvije uzastopne gluposti, u razmaku od 40 sekundi zaradio je dva žuta kartona zbog dva gruba prekršaja na Barretu i u 16. minuti je ostavio svoje suigrače na cjedilu. No, Lazio je bez njega zaigrao još bolje pa se mora poriznati da je imao i najbolju šansu u prvome dijelu kada je Cana u 10. minuti nakon udarca glavom pogodio stativu.

U 23. minuti novu je prigodu imao Lazio. Lopta je osvojena na svojoj polovini i potom je u kaznenom prostoru uposlen Kozak koji je bio okrenut leđima golu. Nakon sjajnog okreta uslijedio je još bolji udarac, ali Gillet je sjajnom paradom spasio svoja vrata. Torino je imao želje i volje, ali ne i znanja da ozbiljnije ugrozi Marchettija

I početkom nastavka u 48. minuti nova šansa za goste iz Rima. Lulić se sjajnim slalomom riješio trojce protivnika i uposlio Kozaka u kaznenom prostoru. Napadač Lazia se spetljao i morao poslati povratnu loptu za Onazija koji je opalio blagu prizemnu loptu koju je Gillet ukrotio bez većih problema.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.