Serie A: Roma na Olimpicu svladala Juventus, Pjanić i Džeko zabijali, Mandžukić loš

Nedjelja, 30. kolovoza 2015. 20:02 Napisao/la  SC

Susret 2. kola: Roma - Juventus 2:1

Nogometaši Rome nanijeli su Juventusu i drugi ovosezonski poraz. U velikom derbiju na Olimpicu domaća je momčad slavila s 2:1, a golove su postizali Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Mario Mandžukić se uklopio u lošu predstavu Juventusa u prvih 45 minuta. Samo se jednom našao u prilici pred golom, nakon ubačaja Pogbe s lijeve strane u 14. minuti, ali nije uspio iskontrolirati loptu.

Najveću priliku Roma je imala u 24. minuti. Veliki pritisak domaćih igrača na gostujuću obranu je rezultirao fantastičnim udarcem Miralema Pjanića. Najprije je Edina Džeku nekoliko centimetara dijelilo da dođe do lopte koju bi sigurno pospremio u mrežu s pozicije na kojoj se nalazio, a potom je u nastavku akcije Miralem Pjanić tukao s ruba kaznenog prostora i pogodio lijevu vratnicu.

Igrači Juventusa u prvom su poluvremenu pokazali tek da su jaki na prekršajima. Prednjačio je Giorgio Chiellini koji je najprije imao sreće jer mu je sudac progledao kroz prste i pustio ga s opomenom nakon prekršaja nad Pjanićem, no Talijan je samo nekoliko minuta nakon toga, u 37. minuti, ponovio start te je i požutio. Da je sudac bio oštriji taj je prekršaj mogao značiti i kraj utakmice za Chiellinija. To je izazvalo pravu pobunu na terenu jer su se igrači obje momčadi sjetili oko suca. Dotrčao je i Mario Mandžukić, ali je situacija ipak primirena nakon par minuta pa je Pjanić mogao izvesti slobodni udarac kojeg je i izborio. Pucao je s 35 metara izravno na gol, ciljao je donji desni kut ali nije uspio iznenaditi Buffona.

Slobodni je udarac u 61. minuti igre izveo je Miralem Pjanić, perfektno preko živog zida za zasluženo vodstvo Rimljana. Buffon se nije pomaknuo s mjesta, samo se mogao okrenuti za loptom koja je završila u mreži.

Minutu kasnije Massimiliano Allegri je iz igre povukao nemoćnog Marija Mandžukića i odlučio iskušati sreću sa Moratom.

Samo tri minute kasnije pogreška kapetana Danielea de Rossija je mogla skupo stajati igrače Rome. Naime, De Rossi je igrao rukom na samom rubu kaznenog prostora i imao je sreće što je sudac pažljivo pratio akciju jer je mogao skriviti jedanaesterac. Zaradio je samo žuti karton. Slobodni je udarac s odlične pozicije izveo Paulo Dybala, ali jako loše i lopta je otišla preko gola.

Juventus je u nedjeljnoj utakmici zaradio dva crvena kartona, a prvi u 66. minuti kada je s klupe isključen treći vratar Robinho. Drugi crveni karton, koji je i ostavio Juventus s desetoricom igrača na terenu dobio je Patrice Evra u 78. minuti. Igrač je zaradio dva žuta kartona u razmaku od samo tri minute.

Roma je odmah iskoristila prednost igrača više i u 79. minuti potvrdila pobjedu. Nakon odličnog ubačaja Iaga Falquéa glavom je s pet metara loptu u mrežu pospremio Edin Džeko.

Roma - Juventus 2:1 (Pjanić 61, Džeko 79/Dybala 87)

ROMA: Szczesny - Florenzi, Manolas, De Rossi, Digne - Pjanić, Keita, Nainggolan - Salah (77 Iturbe), Džeko (90 Ibarbo), Falque (89 Ljajić)

JUVENTUS: Buffon - Caceres, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner (72 Pereyra), Sturaro, Padoin (75 Cuadrado), Pogba, Evra - Dybala, Mandžukić (62 Morata)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.