Serie A: Perišić trostruki strijelac, Brozović asistent u pobjedi Intera, slavlje Fiorentine

Nedjelja, 03. prosinca 2017. 17:12 Napisao/la  SC
Ivan Perišić i Mauro Icardi (Inter)
Ivan Perišić i Mauro Icardi (Inter)

Inter je nakon 15. kola vodeća momčad Serie A, prvi puta nakon godinu i deset mjeseci. Neroazzuri su na domaćem terenu razbili Chievo sa 5:0.

Domaćini su već u prvih deset minuta imali dvije dobre prilike, ali Ranocchia je pucao preko gola, dok je Candrevin udarac obranio Sorrentino.

Gosti su zaprijetili u 14. minuti no pokušaj Meggiorinija obranio je Handanovič.

Inter je do vodstva stigao u 23. minuti kada je Perišić zakucao odbijanac u mrežu za 1:0.

Domaćin je vodstvo udvostručio u 39. minuti kada je odličnu dubinsku loptu poslao Brozović, Icardi je povukao, pa je sa desetak metara iskosa s desne strane pogodio za 2:0.

Perišić se u 58. minuti još jednom upisao na listu strijelaca. Hrvatski reprezentativac sjurio se s centra po lijevoj strani, te je sa 10 -ak metara gađao lijevi kut i pogodio uz samu stativu za 3:0.

Nakon samo tri minute, Milan Škriniar povisio je na 4:0 na asistenciju Candreve. U 71. minuti gosti su zaprijetili preko Inglesea, ali njegov udarac glavom otišao je ravno u ruke Handanoviču.

Icardija je u 75. minuti zamijenio Eder, a Argentinac je kapetansku traku predao Perišiću. Brozović je odlično pucao s 20-ak metara u 81. minuti i pogodio gredu.

Konačnih 5:0 postavio je Perišić svojim trećim golom na utakmici. Perišić je zabio hat-trick u 92. minuti udarcem s desetak metara u donji lijevi kut.

Bologna je kod kuće remizirala s Cagliarijem 1:1. Gosti su poveli u 42. minuti kada je kapetan Joao Pedro odlično primio loptu Faraga i zabio za 0:1.

Domaćini su izjednačili u 81. minuti nakon što je Destro na ubačaj Masina zabio glavom za 1:1.

Bruno Petković hrvatski napadač nije ulazio u igru za Bolognu.

Fiorentina je kod kuće lagano pobijedila Sassuolo 3:0. Viole su povele u 32. minuti preko Simeonea, dok je na 2:0 povisio Veretout u 42. minuti.

Konačan rezultat postavio je Chiesa u 71. minuti.

Hrvatski reprezentativac Milan Badelj odigrao je cijelu utakmicu za Fiorentinu.

Utakmice 15. kola: Sampdoria - Lazio 1:2 (Zapata 56/Milinković-Savić 79, Caicedo 90+1), Bologna - Cagliari 1:1 (Destro 81/ Joao Pedro 42), Fiorentina - Sassuolo 3:0 (Simeone 32, Veretout 42, Chiesa 71), Inter - Chievo 5:0 (Perišić 23, 57, 90+2, Icardi 38, Skriniar 60)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.