Serie A: Napoli i Juventus derbi odigrali neodlučeno, Inler golčinom spasio prvenstvo

Petak, 01. ožujka 2013. 22:58 Napisao/la  SC

Utakmica 27. kola: Napoli - Juventus 1:1. Nakon derbija razmak između Juventusa i Napolija ostao je 6 bodova, na rasprodanom San Paolu našao se i Maradona koji je imao što vidjeti

 

Serie A - 27 kolo

NAPOLI - JUVENTUS 1:1

Stadion San Paolo Gledatelja:60.240

Sudac: Daniele Orsato (Schio)

Strijelci: 0:1 Chiellini (10') 1:1 Inler (43')

Žuti kartoni: Cavani, P. Cannavaro, Behrami, Zuniga (Napoli), Vidal, Peluso (Juventus)

NAPOLI: De Sanctis, Campagnaro, P. Cannavaro, Britos (46' Dzemaili), Maggio, Behrami, Inler (84' Armero), Zumiga, Hamšik, Pandev (66' Insigne), Cavani.

JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio (90+1' Padoin), Peluso, Giovinco (74' Matri), Vučinić (85' Pogba).

Bila je to utakmica koja je mogla puno toga riješiti. Činilo se i da hoće kada je Chiellini doveo Juventus u vodstvo, no onda je Inler golčinom u 43. minuti stvari vratio na početak i između Napolija i Juventusa ostavio šest bodova razmaka.

Na rasprodanom San Paolu (zarada od ulaznica 2,2 milijuna eura) našao se nakon dugo vremena i Diego Armando Maradona i imao je što vidjeti. Utakmica je bila izuzetno zanimljiva i uzbudljiva, možda ne toliko kvalitetna, jer je važnost bodova sputala spektakl.

Nakon samo osam sekundi prvi udarac prema golu uputio je Goran Pandev, no unatoč dobrom startu domaćina poveli su gosti u desetoj minuti. Pirlo je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio na drugu stativu gdje je Giorgio Chiellininadskočio Britosa i glavom matirao De Sanctisa.

Između 14. i 19. minute Mirko Vučinić propustio je dvije kolosalne prigode da dotuče Napolitance i riješi prvenstvo. U 14. minuti obrana Napolija još je jednom prihvatila igru jedan na jedan. Najprije je po strani prošao Vidal, koji je pred sobom imao samo Britosa, u pomoć mu je priskočio Vučinić koji je pred sobom imao samo Paola Cannavara. Pokušao je plasirati loptu uz dalju stativu, ali je njegov pokušaj završio nekoliko centimetara od gola.

U 19. minuti Vidal je sjajno prošao po strani i poslužio Vučinića koji se našao sam ispred De Sanctisa koji je čudesno obranio.

Napoli nije pokazao puno, ali je dvije minute prije kraja stigao do poravnanja preko Gokana Inlera koji je sjajno odapeo sa ruba kaznenog prostora. Lopta je na putu prema golu dotakla glavu Barzaglija i prevarila Buffona.

U završnici prvoga dijela trebali su isključenje zaraditi Chiellini i Cavani, prvi zbog povlačenja za kosu a drugi zbog reaktivnog lakta u glavu. Sudac Orsato dao je tek Cavaniju žuti karton.

U 58. minuti Napoli je stvorio još jednu lijepu akciju koja je započela osvojenom loptom Behramija, a zaključena je jakim i neugodnim udarcem Hamšika kojega Buffon krajnjim naporom izbacuje u korner. Domaći je sastav bio puno konkretniji u nastavku pa je tako i imao novu priliku za vodstvo u 73. minuti. Nakon udarca s 15 metara Buffon je iskazao veliku nesigurnost i izbacio je loptu do sredine kaznenog prostora, na nju je naletio Dzemaili, gađao prazna vrata i promašio. Do kraja susreta nije bilo pravih prigoda pa je podjela bodova bila najpravedniji ishod.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.