Serie A: Milan u velikom gradskom derbiju uvjerljivo svladao Perišićev i Brozovićev Inter

Nedjelja, 31. siječnja 2016. 22:44 Napisao/la  SC

Susret 22. kola: Milan - Inter 3:0

Nogometaši Milana upisali su desetu ovosezonsku pobjedu u gradskom derbiju protiv Intera rezultatom 3:0.

Roberto Mancini je od prve minute odlučio krenuti s dvojicom hrvatskih igrača - Marcelom Brozovićem i Ivanom Perišićem, a priliku je dobio i novi napadač Eder.

San Siro je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a navijači oba kluba su se pobrinuli za fantastičnu atmosferu - dostojnu ovakvog derbija. Međutim, ono što smo gledali na travnjaku u prvih pola sata nije bilo baš za pamćenje. obje su momčadi u utakmicu ušle oprezno, što se uostalom i očekivalo, a Inter je pokazao nešto veću inicijativu s jednim udarcem u okvir gola. Marcelo Brozović je u osmoj minuti ispalio bombu s velike udaljenosti, ali je mladi Milanov vratar jako dobrom obranom zaustavio loptu.

Ponovno je hrvatski veznjak zabljesnuo u 34. minuti. Brozović je s lijeve strane poslao fantastičan ubačaj na suprotnu vratnicu, ali je Stevan Jovetić s nekoliko metara pucao točno u Donnarummu.

Ali rossoneri su ubrzo pokazali da početni pritisak ne znači baš ništa ako lopta ne završi u mreži. Poveo je pomalo neočekivano Milan u 35. minuti igre nakon Hondinog ubačaja. Loptu je glavom s osam metara zakucao Alex, a Handanovič nije mogao napraviti ništa.

Inter je brzo nakon povratka s poluvremena mogao do izjednačenja i to zbog pogreške Milanovog vratara Donnarumme. Naime, u 50. je minuti pogriješio s ispucavanjem lopte, na nju je krenuo Eder, a mladi je vratar išao spasiti ono što se spasiti dalo. Odbio je loptu s noge napadača Intera, a potom ga i zakačio, a nerazzurri su opkolili suca tražeći jedanaesterac. Sudac se morao konzultirati sa svojim pomoćnicima, a zajedno su odlučili da ne pokažu na bijelu točku.

Ali pokazao je sudac Antonio Damato na jedanaest metara 20 minuta kasnije! Alex se gotovo iz junaka pretvorio u tragičara. Donnarumma je blokirao Icardijev udarac, ali je igrač Intera ponovno stigao do lopte, no tada je 'uletio' Alex, a Icardi je kao pokošen pao na pod. Međutim, s bijele je točke zatresao desnu vratnicu!

Bilo je jasno da je toga trenutka Inter pao, a Milan je to ekspresno iskoristio i drugim pogotkom u 73. minuti stavio točku na i. Niang je poslao loptu u sam peterac, Miranda je zakasnio, a loptu je u mrežu pospremio Carlos Bacca.

Marcelo Brozović je izgubio loptu ispred svog kaznenog prostora u 77. minuti, jurnuli su domaći igrači prema Handanovičevim vratima. M'Baye Niang je najprije pucao u Slovenca, ali nije propustio priliku kada mu se lopta ponovno odbila na noge. Postigao je treći pogodak za potpuno rušenje Intera. Ubrzo je Ning napustio teren, a umjesto njega je zaigrao Mario Balotelli.

Serie A - 22. kolo

Milan - Inter 3:0 (Alex 35, Bacca 73, Niang 77)

MILAN: Donnarumma - Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli - Honda (89 Boateng), Kucka, Montolivo, Bonaventura - Niang (79 Balotelli), Bacca (85 Bertolacci)

INTER: Handanovič - Santon, Miranda, Murillo, Joan Jesus - Medel, Brozović - Perišić (78 Melo), Eder, Ljajić (87 Telles) - Jovetić (64 Icardi)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.