Serie A: Milan nakon 27. kola osvanuo na trećem mjestu, Lazio nije imao šanse

Subota, 02. ožujka 2013. 22:49 Napisao/la  SC

Utakmica 27. kola: Milan - Lazio 3:0

Milan je u utakmici 27. kola Serie A uvjerljivo pobijedio Lazio i osvanuo na 3. mjestu ljestvice, što je bilo teško predvidjeti nakon desetak prvih kola. Krizno razdoblje daleko je iza Milana, koji je u hodu obavio novu selekciju igrača. Današnji Milan igrom ne zaostaje za vodećim momčadima, Juventusom i poglavito Napolijem. Zaostaje samo bodovno zbog lošeg starta u sezonu.

U derbiju kola sve je riješeno u 16. minuti kada je Candreva dobio crveni karton zbog prekršaja na El Shaarawyju na rubu kaznenog prostora. Sudac Rizzoli mogao je dosuditi i kazneni udarac, ali je procijenio da je prekršaj započeo izvan kaznenog prostora. Svejedno, desetorica igrača Lazija nisu imali šanse protiv Milana.

Milan igra tečni i ubojit nogomet čak i kada ne igra Balotelli (ozljeda). U ovoj utakmici u glavnoj ulozi bio je Giampaolo Piazzini, koji je u 40. minuti budno pratio što će dogoditi u duelu El Shaarawyja i Pereirinha, koji su pali na travnjak, a Piazzini iz blizine lagano poentirao – 1:0.

U 44. minuti Piazzini je nakon ubačaja iz kuta udarcem glavom izvukao iz vratara Marchettija maksimum, vratar Lazija odbio je loptu, natrčao je Boateng i zakucao loptu s 5 metara – 2:0.

U 60. minuti Piazzini je udarcem s 24 metra pogodio lijevi donji kut za 3:0 čime je utakmice rezultatski zaključena. Uz posjed lopte od 64 posto Milan je suvereno kontrolirao rezultat koji su El Shaarawy (70) i Niang (87, pogodio gredu) vrlo lako mogli promijeniti.

MILAN: Abbiati, Abate, Zapata (46 Zaccardo), Yepes, De Sciglio, Flamini, Ambrosini, Montolivo, Boateng (76 Robinho), Pazzini (63 Niang), El Shaarawy

 

LAZIO: Marchetti, Pereirinha (46 Cana), Biava, Dias, Radu, Ledesma, Candreva, Gonzalez, Hernanes (70 Ederson), Lulić, Floccari (73 Saha)

Utakmica 27. kola: Milan – Lazio 3:0 (Piazzini 40, 60, Boateng 44)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.