Serie A: Lazio pobjedom preskočio Romu koja je remizirala u Torinu, Milanu samo remi sa Sampdorijom

Nedjelja, 12. travnja 2015. 16:52 Napisao/la  SC

Utakmice 30. kola: Cesena - Chievo 0:1, Atalanta - Sassuolo 2:1, Lazio - Empoli 4:0, Napoli - Fiorentina 3:0, Torino - Roma 1:1, Udinese - Palermo 1:3, Milan - Sampdoria 1:1

Nogometaši Napolija bili su uspješniji u derbiju sa Fiorentinom na domaćem terenu. Napoli je poveo već u 23. minuti golom Mertensa, a iako je Higuain u 35. minuti pogodio od grede, sudac je poništio gol jer lopta navodno nije prošla liniju. No, to nije smelo domaće nogometaše koji su u 71. minuti ipak uspjeli povisiti prednost na 2:0. Strijelac je bio Hamšik koji je u igru ušao sedam minuta prije nego se upisao u listu strijelaca. Konačan rezultat djelo je Callejona minutu prije kraja susreta. Napoli je ovom pobjedom skočio na četvrto mjesto ljestvice.

Strinić je zaigrao od prve minute u dresu Napolija, kao i Badelj u protivničkoj momčadi Fiorentine. No, Badelj je zamjenjen u 69. minuti, dok je Strinić igrao cijelu utakmicu i zaradio žuti karton.

NAPOLI: Andujar, Maggio, Albiol, Koulibaly, Strinić, Lopez, Gargano, Callejon, Gabbiadini (64 Hamšik), Mertens (81 Zuniga), Higuain (75 Insigne)

FIORENTINA: Neto, Richards, Savić, Basanta, Pasqual, Kurtić, Badelj (69 Pizzaro), Valero, Salah, Vargas (58 Joaquin), Iličić (46 Gomez)

Udinese je pred domaćom publikom poražen od Palerma. Perica je ušao s klupe Udinesea u 46. minuti, dok je Bubnjić proveo cijelu utakmicu na klupi. S druge strane Jajalo je bio u početnom sastavu Palerma, a igru je napustio u 67. minuti.

Lazio je uvjerljivo svladao Empoli, a nakon četvrtog gola, Novaretti je isključen u 58. minuti zbog drugog žutog kartona. Pojeda je Lazio gurnula na drugo mjesto iza Juventusa, jer je Roma odigrala 1:1 u gostima kod Torina.  

S igračem manje utakmicu je završio i Sassuolo koji je izgubio od Atalante. Nakon što su uspjeli stići prednost Atalante u 59. minuti, nogometaši Sassuola su posustali samo četiri minute kasnije kada su domaći nogometaši zabili za 2:1. U 71. minuti Sassuolo ostaje bez Missirolia koji je zaradio drugi žuti karton u samo šest minuta igre.

Milan je "samo" remizirao sa Sampdorijom na domaćem terenu. Rossoneri su nadoknađivali vodstvo gostiju iz 58. minute. Izjedančio je De Jong u 74. minuti.

Utakmice 30. kola: Cesena - Chievo 0:1 (Pellisier 83), Atalanta - Sassuolo 2:1 (Denis 42, 63/ Berardi 59), Lazio - Empoli 4:0 (Mauri 4, Klose 31, Candreva 44, Anderson 53), Napoli - Fiorentina 3:0 (Mertens 23, Hamšik 71, Callejon 89), Torino - Roma 1:1 (Lopez 64/ Florenzi 58-11m), Udinese - Palermo 1:3 (Di Natale 81/ Lazaar 15, Rigoni 21, Chochev 66), Milan - Sampdoria 1:1 (De Jong 74/ Soriano 58)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.