Serie A: Lazio pobjedom nad Bolognom skočio na vrh ljestvice, Napoli pobijedio

Subota, 29. veljače 2020. 17:29 Napisao/la  SC
Lazio bolji od Bologne
Lazio bolji od Bologne

 

Napoli je ostvario važnu pobjedu u borbi za europski plasman, Torino je ostao u sivoj zoni pet bodova udaljen od zone ispadanja.

Lazio je s 2:0 svladao Bolognu i s utakmicom više preskočio Juventus te zasjeo na čelo ljestvice.

Lazio je produljio seriju bez poraza na 21 utakmicu (17 pobjeda i četiri remija), a protiv Bologne je ostvario petu pobjedu u posljednjih šest utakmica i preuzeo vrh talijanskog prvenstva.

Momčad Simonea Inzaghija završila je posao u svega tri minute.

Najbolji asistent lige Luis Alberto u 18. minuti je dočekao loptu od najboljeg strijelca Serie A Cire Immobilea (27 golova) i potom s ruba šesnaesterca zabio po zemlji za vodstvo.

Samo tri minute kasnije već je bilo 2:0.

Nakon što je golman Lazija Thomas Strakosha sjajno obranio zicer, uslijedio je kontranapad, a Luis Alberto 12. asistencijom u sezoni pronašao Joaquina Correu na desnoj strani, nakon čega je Argentinac pogodio na prvu vratnicu i osigurao važnu pobjedu za prvo mjesto.

Gosti su smanjili početkom drugog poluvremena preko lijevog beka Stefana Denswila, ali je gol poništen uz asistenciju VAR-a zbog igranja rukom, baš kao i pogodak desnog beka Takehiroa Tomiyasuja u 68. minuti zbog zaleđa, pa je Lazio do kraja sačuvao prednost i ostvario 19. pobjedu u prvenstvu.

Utakmica 26. kola: Lazio - Bologna 2:0 (Alberto 18, Correa 21), Napoli - Torino 2:0 (Manolas 19, Di Lorenzo 83/Edera 90+1)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.